LOKALNI IZBORI U POSAVINI: Pobedu osvojio SDS u Modriči, Šamcu i Brodu, a SNSD samo u Vukosavlju (FOTO)

Vid Blagojević

16. 11. 2020. u 17:54

U MODRIČI je nakon 16 godina za načelnika pobedio Jovića Radulović kandidat Srpske demokratske stranke.

ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ПОСАВИНИ: Пoбeду oсвojиo СДС у Moдричи, Шaмцу и Брoду, a СНСД сaмo у Вукoсaвљу (ФОТО)

Foto: V.Blagojević

On je prema preliminarnim podacima OIK-a dobio 6636 glasova, Mara Milošević kandidat vladajućeg SNSD-ea je na drugom mestu sa osvojenih 3.767 glasova, na trećem mestu je Risto Marić iz SP sa 825 glasova, a četvrta je Gordana Vidović iz Seljačke stranke sa osvojenih 391 glas.

Najviše odborničkih mesta u Skupštini opštine Modriča imaće SDS sa osvojenih 3140 glasova, zatim SNSD sa 2582 glasa, a na trećem mestu je DNS sa osvojenih 1833 glasa. Što se tiče izlaznosti, ona je u Modriči bila 49.92 % ili 12 365 glasača.

- Evo doživeli smo da i nakom 16 godina vladavine SNSD-ea, Srpska demokratska stranka je pokazala da je izdržala sve udare i da je sve ovo vreme imala snagu, imala svoje biračko telo koje je verovalo u nju i stigla je pobeda. Pored umora koji svi osećamo ja sam ponosan ali moram sada reći da su naši zadaci da uradimo ono što smo u kampanji obećali – rekao je nakon prvog obraćanja posle izbora za načelnika Jovica Radulović

U Šamcu je prema rečima predsednika opštinske izborne komisije Vukosava Babić na izbore izašlo 7.473 birača ili 54,23% .

Kandidat Koalicije „Ljudi prije svega“ Đorđe Milićević osvojio 4 781 glasa ili 70% a njegov protiv kandidatu iz SNSD-ea Vedran Đurđević poverenje je ukazalo 2049 glasača ili 30%. Šamčana.

Prema preliminarnim rezultatima OIK Šamac najviše odbornika u šamačkoj skupštini ima će NP“Đorđe Milićević“ sa dobijenih 25,32% glasova, zatim SDS 21,74 odsto, na trećem mestu je SNSD sa 19,06% osvojenih glasova.

Foto: V.Blagojević

 

U opštini Vukosavlje drugi put zaredom pobedio je u trci za načelnika opštine Borislav Rakić kandidat SNSD-ea. Prema prvim preliminarnim rezultatima Rakić je dobio 1024 glasa, iza njega je sa 492 glasa Adnan Mujanović iz SDA a na trećem mjestu je Najid Omičević sa 171 glasom iz Stranke za bolju budućnost.

Kada je u pitanju borba za odbornička mesta najviše glasova 419 dobio je vladajući SNSD, a slede ga SDA sa 317 glasova, dok je SDP sa 174 glasa. Prema prvim podacima u Vukosavlju skupštinsku većinu imaće srpske stranke.

I u Brodu je SNSD izgubio izbore nakon dva mandata Ilije Jovičića. Na ovim izborima za načelnika Broda pobedio je Zoran Vidič osvojivši 3994 glasa ili 58.99%, dok je Jovičiću poverenje dalo 2777 Brođana ili 41,01%. U borbi za odbornčka mesta najviše glasova dobio je SNSD 29,21%, zarim SDS 21,27% i SP 14,24%.

Foto: V.Blagojević

 

Na dan izbora glasanje je proteklo mirno, bez gužvi, i većih incidenata u sve četiri posavske opštine rečeno je u opštinskim izbornim komisijama Modriče, Šamca, Broda i Vukosavlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu