GRADONAČELNIK NAJAVIO: Grad Banjaluka sprema paket pomoći hotelima, turističkim agencijama i ugostiteljima

R.S.

10. 11. 2020. u 14:15

GRADONAČELNIK Banjaluke Igor Radojičić najavio je danas nove ekonomsko-socijalne mere za pomoć sektorima koji su najviše pogođeni krizom izazvanom virusom korona.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НАЈАВИО: Град Бањалука спрема пакет помоћи хотелима, туристичким агенцијама и угоститељима

Foto GU Banjaluka

- Do petka će biti pripremljen paket nove podrške Grada Banjaluka pojedinim sektorima. Pre svega razgovara se o sektorima hotelijerstva, turizma, ugostiteljstva i određenih usluga - kazao je Radojičić.

On je pojasnio da se očekuje odluka Vlade Republike Srpske koja bi trebalo da donese posebnu uredbu o pomoći iz svoje nadležnosti, a po njenom usvajanju Grad Banja Luka će doneti svoju odluku o paketu pomoći.

- Nakon usvajanju te uredbe ili odluke, Grad će predložiti svoju odluku kako bismo pomogli određenim sektorima sa jednokratnim novčanim iznosima koji će biti dodeljivani  da li po broju zaposlenih, padu prihoda ili nekom drugom kriterijumu. Smatramo da su u ovom trenutku najviše pogođeni hoteli koji gotovo ne rade, kao i turističke agencije, te manji broj svadbenih salona, noćnih klubova i priređivača muzičkih događaja, a koji imaju registraciju - kazao je Radojičić.

Istakao je da je cilj da se nacrt ove odluke pripremi do petka, te da se ona „nasloni“ na odluku na republičkom nivou i da se pokuša pomoći najteže pogođenim sektorima.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!