ZATVARAJU SE ŠKOLE NA SEDAM DANA: Pogoršana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, preduzimaju se oštrije mere

O.M.

25. 10. 2020. u 19:00

OSNOVNE i srednje škole u Republici Srpskoj preventivno neće raditi u narednih sedam dana zbog pogoršanja epidemiološke situacije, odlučio je Štab za vanredne situacije RS.

ЗАТВАРАЈУ СЕ ШКОЛЕ НА СЕДАМ ДАНА: Погоршана епидемиолошка ситуација у Републици Српској,  предузимају се оштрије мере

Foto: P. Milošević

Škole su obavezne da organizuju nastavu na daljinu korišćenjem elektronske komunikacije, a način izvođenja propisaće se posebnom instrukcijom resornog ministarstva.

Štab je skratio radno vreme svim ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj koji će od danas moći da rade od šest do 22 časa, a ne do 24 časa kako je to bilo ranije.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić kaže da je od 16. do 22. oktobra došlo do značajnog pogoršanja epidemiološke situacije.

- U poslednjih 14 dana imamo indikator od 303 zaraženih na 100.000 stanovnika, što nas svrstava u sredinu evropskog proseka. Stopa smrtnosti je 1,66 na 100.000 stanovnika, ali očekujemo da će ta stopa biti pogoršana s obzirom na broj osoba koje su primljene u bolnicu - rekao je Šeranić.

Foto: Printskrin

On je dodao da je Štab izdao preporuke političkim partijama da ne održavaju predizborne političke skupove do 1. novembra, te preporuku pravosudnim institucijama da prioriteno rešavaju prekršajne i krivične predmete koji se odnose na predmete koji se odnose na zaštitu zdravlja stanovništva.

Ministar proveste i kulture Natalija Trivić pojasnila je da škole neće raditi do 1. novembra.

- Naredne sedmice ćemo analizirati kompletnu epidemiološku situaciju i u skladu s tim ćemo raditi dalji plan i raspored rada osnovnih i srednjih škola - istakla je Trivić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)