SLEDI TEŠKA SEDMICA: Dodik, Šarenić i Mićić na otvaranju kovid bolnice u Bijeljini (FOTO)

V.Mitrić

24. 10. 2020. u 19:47

GRADONAČELNIK Bijeljine Mićo Mićić je,s srpskim članom Predsedništva BiH, Miloradom Dodikom, prisustvovao otvaranju nove kovid-bolnice sa dodatnih 40 do 50 mesta i poliklinike u adaptiranim starim bolničkim objektima, za šta su Grad Bijeljina i Vlada Srpske izdvojili 800.000 konvertibilnih maraka.

СЛЕДИ ТЕШКА СЕДМИЦА: Додик, Шаренић и Мићић на отварању ковид болнице у Бијељини (ФОТО)

Foto: V.Mitrić

Mićić je čestitao rukovodstvu bijeljinske Bolnice „Sveti Vračevi“ na brzoj realizaciji projekta, upozorivši sugrađane da ih očekuje teška sedmica kada je reč o epidemiološkoj situaciji.

- Prethodnih dana smo imali veliki broj zaraženih, ali zajedno se moramo potruditi da poštujemo propisane mere Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije i da se borimo protiv kovida-19. Zahvaljujem svim medicinskim radnicima na predanom radu i strpljenju - naglasio je Mićić.

Foto: V.Mitrić

 


Srpski član Predsedništva BiH zahvalio je direktoru bijeljinske bolnice Zlatku Maksimoviću i njegovom timu, navodeći da su brzo, kvalitetno i uspešno sproveli ideju da se otvori kovid-bolnica.

- Ovo je prva kovid-bolnica ovog obima i ovako opremljena u Republici Srpskoj. U narednim sedmicama to će biti urađeno i u Banjaluci, gdje će stara poliklinika biti uređena da može da primi kovid bolesnike na kvalitetan način - najavio je Dodik.

Dodik je zahvalio i Mićiću što je na vreme, još pre dva meseca, prihvatio ideju o otvaranju kovid-bolnice i podržao njenu realizaciju.

Dodik je rekao da će u narednim sedmicama biti obezbeđeno još 300.000 KM da se sve u kovid-bolnici završi i funkcioniše na najbolji način i na dobrobit stanovništva.

Ministar zdravlja, Ale Šeranić kaže da je u Bijeljini podignut i kapacitet laboratorije koja radi do 200 uzoraka na utvrđivanju lica koja su zaražena virusom korona.

Foto: V.Mitrić

 


- Dodatni kapaciteti uklapaju se u plan koji sprovodimo u delo, popunjavamo trenutne kapacitete, razvijamo dodatne, a onda imamo konačan plan koji podrazumeva ili deljenje bonica na kovid i nekovid ili pretvaranje cele bolnice u kovid-bolnicu - naveo je Šeranić.

Šeranić se nada da do toga neće doći, iako su epidemiološki podaci veoma zabrinjavajući, te je apelovao da se građani, kao i svi politički subjekti, ne okupljaju u ovom turbulentnom vremenu.

- Sada je trenutak da se solidarišemo i kolektivno prihvatimo i sprovodimo sve one mjere koje se preporučuju - poručio je Šeranić.

Vršilac dužnosti direktora Bolnice "Sveti vračevi“ Zlatko Maksimović rekao je da novi objekti, čija je adaptacija trajala dva meseca, imaju površinu 2.600 metara kvadratnih.

- U uslovima kada pandemija napreduje bijeljinska Bolnica pokušava da je dočeka što spremnije i zdravstveni radnici daće sve od sebe da prođemo sa što manje posledica - istakao je Maksimović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu