HILJADE DOKAZA BEZ ODGOVORA! Dve godine istrage o ubistvu sarajevskih policajaca Šehovića i Vujinovića

O. MATAVULj

24. 10. 2020. u 09:50

PROŠLE su dve godine od hladnokrvnog ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su izrešetani automatskim puškama pri sprečavanju krađe "golfa 6" na Alipašinom polju, a ubice do danas nisu otkrivene!

ХИЉАДЕ ДОКАЗА  БЕЗ ОДГОВОРА! Две године истраге о убиству сарајевских полицајаца Шеховића и Вујиновића

Foto Avaz

Uoči godišnjice ubistva sarajevski MUP i Kantonalno tužilaštvo, koji vode istragu, tvrde da im je taj predmet apsolutni prioritet u radu. Kako bi javnosti dali do znanja da se ne radi o uobičajenoj floskuli, oglasili su se saopštenjem u kojem su naveli samo neke od istražnih radnji koje su preduzete na otkrivanju osumnjičenih, ali nažalost ništa od toga nije dalo tražene rezultate i ubice su i dalje na slobodi.

- Od ubistva policijski službenici pod nadzorom tužilaca svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvetljavanju tog krivičnog dela. Pod istragom je više osoba - navodi se u saopštenju.

ŽRTVA Adis Šehović

Foto privatna arhiva

Pojašnjava se da je u predmetu preduzeto više od hiljadu radnji dokumentovanja i dokazivanja.

- Saslušano je i ispitano oko 300 osoba. Naređena su DNK, biološka, balistička i druga veštačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, i saslušanja van BiH - saopštilo je tužilaštvo.

OBOJICA POHVALjENI

ADIS Šehović i Davor Vujinović imali su čin višeg policajca, a u službi su radili od 1995, odnosno 1998. i obojica su pohvaljivani. Šehović je bio oženjen i otac je jednog sina, koji je takođe dobio posao u policiji. Iza Vujinovića su ostali supruga, i maloletni ćerka i sin.

Dodaje se da su tokom istrage izuzeti snimci sa oko 100 video-nadzora, koji su svi detaljno veštačeni.

- Zbog eventualnih saznanja i informacija o krivičnom delu ubistva, poligrafski je testirano 39 osoba.

UBIJEN Davor Vujinović

Foto privatna arhiva

MUP Kantona Sarajevo je nosilac aktivnosti u istrazi kroz operativna saznanja, provere, saslušanja, analize i veštačenja. Međutim, kako navode ostvarena je i značajna saradnja sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH (SIPA), MUP Republike Srpske, Federalnom upravom policije, te Obaveštajno bezbednosnom agencijom BiH (OBA) u razmeni podataka.

Upućeno je i više zahteva Interpolu i Europolu, i ostvarena saradnja sa čak osam država. I to sa SAD, Kanadom, Velikom Britanijom, Slovenijom, Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom.

- O konačnoj tužilačkoj odluci, javnost će biti obaveštena - navode u Kantonalnom tužilaštvu.

Podsetimo, Vujinović i Šehović ubijeni su hicima iz automatskih pušaka 26. oktobra 2018. u naselju Alipašino polje, gde su došli po dojavi o pokušaju krađe "golfa 6", hrvatskih tablica. Čim su stigli na lice mesta lopovi su prema službenom vozilu otvorili vatru i Šehovića na mestu ubili, dok je Vujinović podlegao u bolnici. Ubice su bile maskirane fantomkama i navodno su pobegle u "golfu" i "rendž roveru". Od starta istraga je usmerena kao auto-mafiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri