MOŽEŠ KAKO HOĆEŠ, ALI NE DOKLE HOĆEŠ: Dodik oštro o bivšim koalicionim partnerima iz DNS

S. M.

18. 10. 2020. u 17:30

МОЖЕШ КАКО ХОЋЕШ, АЛИ НЕ ДОКЛЕ ХОЋЕШ: Додик оштро о бившим коалиционим партнерима из ДНС

Foto Tanjug

PREDSEDNIK SNSD Milorad Dodik rekao je ako je neko sinonim za gramzivosti, zloupotrebe položaja, zgrtanje para onda je to DNS iz Istočnog Sarajeva.

Tamo su uzimali sav monopol od "Puteva" i mnogi časni ljudi iz te stranke od toga nisu imali nikakve koristi – istakao je Dodik.

Vreme je za obračun DNS sa tom grupom, naveo je Dodik, bio je kada su šutali novac na nekom veselju, ali to tada nije urađeno.

– Ima jedna narodna izreka: Možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokle hoćeš – poručio je Dodik.

Lider SNSD je rekao da je na večerašnji sastanak vladajuće kolacije pozvan i predsednik DNS Nenad Nešić, ali da ne zna hoće li on doći.

Dodik je rekao da će prvo obaviti telefonski razgovor sa Nešićem kako bi mu rekao da nije pristojno da pripisuje neke stvari drugima koje DNS, kako je rekao, već "leže na leđima".

On je istakao da su mnogi članovi DNS najavili da će ostati privrženi koaliciji, ali da će sve biti jasno nakon večerašnjeg sastanka lidera koalicije na kojem će biti analizirana odluka DNS da istupi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH.

U subotu je zvanično DNS izašao iz vladajuće koalicije sa SNSD, i to nakon dve decenije saradnje. Odluku su obrazložili konstantnim napadima iz SNSD koji su doveli i do cepanja DNS.

REAGOVANjE DNS NA IZJAVE PREDSEDNIKA SNSD

Reakcija predsednika SNSD Milorada Dodika na odluku Demokratskog narodnog saveza o napuštanju koalicije na svim nivoima samo je nastavak nekorektnog odnosa SNSD prema DNS i pokazatelj da je naša odluka bila jedina moguća i ispravna. Ona je pitanje političkog i, pre svega, ljudskog dostojanstva. Demokratski narodni savez apsolutno je jedinstven i nikome, pa ni SNSD, neće uspeti da ga podeli na istočni i zapadni dio, ''dobre i loše momke'', kao što dijele Republiku Srpsku!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)