PORODICA, ZVEZDA, PA SVE OSTALO: Blažo Šupljeglav iz Trebinja živi sa cerebralnom paralizom

Dubravko CURAĆ

16. 10. 2020. u 08:47

ZBOG posledica prevremenog rođenja, pre 48 leta, Blažo Blaka Šupljeglav iz Trebinja boluje od cerebralne paralize.

ПОРОДИЦА, ЗВЕЗДА, ПА СВЕ ОСТАЛО: Блажо Шупљеглав из Требиња живи са церебралном парализом

Blažo Šupljeglav

Pre nekoliko meseci mu se stanje pogoršalo, pa je prikupljan novac za njegovo lečenje, a posle 50 dana terapije u Pančevu, odmah po povratku u zavičaj obratio se Fondu solidarnosti Hidroelektrana na Trebišnjici, gde je zaposlen, te vratio 1.500 KM koliko mu je preostalo od lečenja.

Prijatelji jednog od omiljenih Trebinjaca su, inače, prikupljanje sredstava za njegovo lečenje, kažu, organizovali više kao znak podrške, nego što mu je pomoć bila toliko neophodna. Novac je dobio i od svoje firme, a preostali iznos je vratio iz moralne obaveze prema kolektivu koji je njegova druga kuća još od 1994.

Inače, iako je Blažu na prvom mestu njegova porodica, u Trebinju ga znaju i kao svojevrsni zaštitni znak Crvene zvezde. Nema stadiona u okruženju na kojem nije gledao crveno-bele, čest je gost i beogradske "Marakane", a u svojoj kolekeciji ima gotovo 50 dresova sa Zvezdinim grbom. Od velike ljubavi nije uspeo da ga odvrati ni legendarni košarkaš, aktuelni predsednik KS Srbije Predrag Saša Danilović, Blažin brat od ujaka, koji je posezao i za "nepristojnim punudama", ne bi li Šupljeglava "preobratio" u crno-bele.

- Jednom prilikom mi je ponudio ogromnu sumu novca da obučem dres Partizana, ali sam odbio. A, kada me je jednom ugostio i namerno postavio crno-belu postaljinu, umesto u takav krevet, legao sam na pod - seća se Blažo, ne zaboravljajući ni to da je samo jednom navijao za rođaka, kada je u dresu Kindera iz Bolonje igrao sa Partizanom u Beogradu.

Još pamti atmosferu koju su stvorili "grobari", ali i rezultat od 74:49 za Italijane...

Blažu u Trebinju znaju po vedrom duhu, poštenju, te šalama koje najčešće zbija na svoj račun.

- Prihvatili su me onakvog kakav sam, pa se i ne osećam kao invalid. Nažalost, nisam mogao da se i sam bavim sportom, ali ne postoji klub u Trebinju koji nije imao moju podršku - zaključuje Šupljeglav.

"KORACI" I KORACI

KADA ga je, onomad, Danilović pozvao da javno prizna "korake" Bilija Berona koji su na utakmici večitih rivala odlučili o šampionu Srbije, Blažo je ponovo bio duhovit.

- Mene zoveš da pitaš za "korake"? Šta ja znam šta su koraci, kad dvojica moraju da me drže podruku dok prelazim ulicu na pešačkom prelazu - odbrusio je rođaku zakleti zvezdaš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije