POTVRDA, PA ISPLATA: Fond PIO RS upozorio đake i studente koji primaju porodične penzije

V. MITRIĆ

05. 10. 2020. u 20:15

IZ Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske podsećaju korisnike porodične penzije, decu na redovnom školovanju da je potrebno da dostave potvrdu o redovnom školovanju, za školsku 2020/2021. godinu kako bi se isplata penzije bila redovno i bez prekida.

ПОТВРДА, ПА ИСПЛАТА: Фонд ПИО РС упозорио ђаке и студенте који примају породичне пензије

Foto: V. Mitrić

Za korisnike porodične penzije, decu srenjoškolske uzrasne dobi, 15-19 godina (1.132 korisnika), rok za dostavljanje potvrde o redovnom školovanju bio je 23. septembar 2020. Oni koji to do sada nisu učinili, pozivaju da potvrdu o redovnom školovanju dostave Fondu u naknadnom roku, do 23. oktobra .

Za korisnike porodične penzije-decu na redovnom školovanju, studente, starosne dobi 19-26 godina (1.935 korisnika), potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 24. novembra .

- Time je prvobitno određeni rok za dostavljanje 22. oktobar, zbog promene akademskog kalendara za visokoškolske ustanove, usled pandemije korona virusa, produžen za mesec dana –kaže dr Mladen Milić, direktor Fonda PiO RS.

Fond PIO poziva korisnike porodične penzije da blagovremeno dostave školsku potvrdu u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla biti redovna.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju Fond je korisnike obavestio i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za avgust i septembar.

Nedostavljanje potvrde o redovnom školovanju, u tom roku, predstavlja da se dete-korisnik porodične penzije više ne nalazi na redovnom školovanju, nakon čega se obustavlja isplate penzije – naglašava dr Milić.

U okviru zakonskog postupanja, za dostavljene školske potvrde, Fond PIO zadržava pravo da prover ispravnosti kod škole ili fakulteta, kao izdavaoca tog dokumenta.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri