KORONA U ĐAČKIM KLUPAMA u RS: Trenutno zaraženo 128 učenika i nastavnika, časovi ostaju SKRAĆENI

S. M.

02. 10. 2020. u 12:33

PODACI koje smo prikupili u školama nakon mesec dana školske godine govore da smo imali oko 200 slučajeva zaraženih učenika i nastavnika, kaže ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

КОРОНА У ЂАЧКИМ КЛУПАМА у РС: Тренутно заражено 128 ученика и наставника, часови остају СКРАЋЕНИ

Foto: D. Pozderović

Ministarka ističe da se svakodnevno kontroliše sprovođenje mera Instituta i sve škole su poštovale mjere, kako bismo imali minimalan broj oboljelih u školama i dodala da nije bilo težih oblika bolesti.

– I dalje ćemo imati nastavu po istom principu, odnosno časovi će trajati kao i u prvih mesec dana školske godine, rekla je Trivićeva je dodala da vrtići mogu da prošire grupe sa 20 na 25 mališana, a produženi boravak u školama ostaje sa grupama do 15 učenika.

U RS je bilo 219 pozitivne dece ukupno u septembru, napominje direktor Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković.

– I dalje postoji oprez i potreba za poštovanjem svih mera u školama i van škola, a sva deca koja su bila pozitivna došla su u kontakt u zajednici, porodici ili na druženjima, treninzima itd, dodaje Zeljković.

On kaže da nije bilo širenje unutar samih škola, što znači da su poštovane sve mere u školama i da su reagovale brzo kod pojave bilo kakvih simptoma.

- Sada imamo ukupno 128 aktivnih slučajeva virusa kod dece i nastavnika u RS i svi su sa blagim simptomima. Ali ne treba se opustiti zbog toga, jer nisu problem pozitivna deca, već mogućnost da prenesu virus nekom ko je ranjiviji. I dalje treba da se nose maske i da se ta mera shvati vrlo ozbiljno. Svaka mera je donesena argumentovano i tu smo na raspolaganju roditeljima da ih obrazložimo,kaže Zeljković, ocenjujući da se može biti zadovoljno situacijom u školama.

On apeluje na sve da se ne opuštaju podsećajući da počinje i sezona gripa, zbog čega treba primenjivati mere nošenja maske i držanja distance jer je cilj da situacija i dalje ostane zadovoljavajuća kakva je sada.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!