„KRIMOLOVCI“ AGILNI U ISTOČNOM SARAJEVU: Najviše prijava za drogu, zlouppotrebu položaja i šverc

V. MITRIĆ

02. 10. 2020. u 13:24

POLICIJSKI službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u prošlom mesecu registrovali su 255 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

„КРИМОЛОВЦИ“ АГИЛНИ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ: Највише пријава за дрогу, злоуппотребу положаја и шверц

Foto: D. Pozderović

Tri su bila sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima, rečeno nam je u Sipi.

Elektronskim obrascima za prijavu krivičnog dela primljeno je 95 prijava, od kojih je 12 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična dela u vezi sa opojnim drogama, zloupotrebom službenih ovlašćenja kao krijumčarenjem ljudi i roba. Od ukupnog broja primljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 13 je prosleđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po dve je postupala i SIPA.

U septembru je primljeno 14 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su sa ranije dostavljenim informacijama primljene putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela.

Policijski službenici SIPA dali su 63 saveta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024