POSTOJEĆI SISTEM: Uvode se nove fiskalne kase u Republici Srpskoj

R.S.

01. 10. 2020. u 18:48

ПОСТОЈЕЋИ СИСТЕМ: Уводе се нове фискалне касе у Републици Српској

Foto: Vlada RS

Vlada Republike Srpske usvojila je na današnjoj sednici informaciju o potrebi uvođenja novog sistema fiskalizacije.

- Unapređenje postojećeg sistema fiskalizacije je neophodno, pre svega, zbog tehnološki zastarelog postojećeg sistema, s ciljem suzbijanja sive ekonomije i prevashodno stvaranja boljih uslova poslovanja - navedeno je danas nakon sednice Vlade RS.

da smatra da se treba pristupiti analizi i izradi neophodnih propisa koji će predstavljati pravni osnov za uspostavljanje novog sistema fiskalnih kasa, a koje će biti bazirane na modelu elektronske „on line“ fiskalizacije.

Inicijalni troškovi će se finansirati iz budžeta Republike Srpske u fazama.

- Zadužuje se Ministarstvo finansija da formira radnu grupu i da angažuju prema potrebi neophodna stručna lica, kako bi doprineli izradi sistema koji će u celosti odgovarati potrebama Republike Srpske u oblasti registrovanja prometa - istakli su iz Vlade RS.

O novim fiskalnim kasama je, pre oko godinu dana, u Narodnoj skupštini RS govorila i ministarka finansija RS Zora Vivodić.

Ona je tada pojasnila da je postojeći fiskalni sistem uveden pre više od deset godina, te da je bio “odličan” u to vreme, ali da su vremenom uočene određene malverzacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)