KRAJ UMETNIČKE SMOTRE: Četvrta likovna kolonija „Šibovi 2020" večeras zatvorena

S. M.

25. 09. 2020. u 22:45

U ORGANIZACIJI Fakulteta lepih umetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka večeras je zatvorena četvrta likovna kolonija Šibovi 2020.

КРАЈ УМЕТНИЧКЕ СМОТРЕ: Четврта ликовна колонија „Шибови 2020 вечерас затворена

Novosti

NUBL ovom kolonijom afirmiše umetnički pogled na stanje u društvu i potvrđuje mostove novog puta za povratak nacionalnoj kulturi, za povratak sebi.

Rektor Nezavisnog univerziteta Banjaluka Zoran Kalinić rekao je da i u vanrednom stanju, stanju Covida 19, kolonija je uspela da okupi značajan broj akademskih slikara koji su uradili više od 60 slika u različitim tehnikama.

- Umetnički radovi ovogodišnjeg saziva, variraju od suptilnog likovnog izražaja, preko ekspreivne upotrebe boje i apstrahovane asocijacije, pa sve do svedenog djelovanja teksture na slikarskoj podlozi, rekao je dekan Fakulteta lepih umetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka, doc. dr Miloš Vujić. Učesnici likovne kolonije „Šibovi 2020" su idealan spoj različitih likovnih izraza i stvaralačkih energija, a time su i nastala dela kompleksan, ali održiv primer međusobno kontradiktornih poetika. Koloniji je trajala od 22. do 25. septembra 2020. godine, a učestvovalo je dvadeset umetnika iz zemlje i regiona, a nastala dela su proizvod različitih slikarskih i grafičkih tehnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest