REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Policija uključena u kontrolu mera!

S. M.

21. 09. 2020. u 19:07

REPUBLIČKI štab za vanredne situacije produžio je sve mere u cilju suzbijanja virusa korona do 12. oktobra i objasnio da se ograničenje javnog okupljanja u grupama većim od 50 osoba ne odnosi na rad ugostiteljskih objekata, odnosno broj gostiju će zavisiti od površine objekta.

РЕПУБЛИЧКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Полиција укључена у контролу мера!

Foto: S. M.

Odlučeno je i da osim dosadašanjeg nadzora od strane Republičke uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije, nadzor nad sprovođenjem ovog zaključka vršiće i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Međutim, zaključkom je preciznije normirano da se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica, što uključuje i okupljanja kao što su svadbe, sahrane i slična organizovana okupljanja.

-Ugostiteljski objekti, bioskopi, pozorišta, muzeji i slično dužni su da organizuju svoj rad uz primenu propisanih epidemioloških mera od strane JZU Instituta za javno zdravstvo RS sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisane fizičke distance. Ovim je precizirano da se ograničenje javnog okupljanja u grupama većim od 50 lica ne odnosi na rad ugostiteljskih objekata, odnosno broj lica koja će moći da borave u ugostiteljskim objektima zavisiće od površine objekta, saopštio je Republički štab za vanredne situacije nakon 56. sednice u Banjaluci.

V. Dančić

Kako se dalje navodi, s tim ciljem, uvodi se obaveza ugostitelja i pružaoca usluga u oblasti kulture i umetnosti (muzeja, bioskopa, pozorišta i slično) da na ulazu u objekat postavi obaveštenje o ukupnom broju osoba koje mogu da borave u objektu u odnosu na njegovu površinu.

Oblik i sadržaj obaveštenja definisaće JZU Institut za javno zdravstvo RS. Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ BIKOVIĆ SNIMLJEN KOD PSIHIJATRA: Razlog? Rusija i Srbija! (VIDEO)