EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U BIJELJINI: Stanje bolje, opuštanja nema

V.Mitrić

02. 09. 2020. u 21:10

EPIDEMIOLOŠKA situacija na području Grada Bijeljina i dalje je nepovoljna – rečeno nam je nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Стање боље, опуштања нема

Foto: V. Mitrić

U kovid bolnici nalazi se sedam pacijenata, a jedan je prevezen na dalje lečenje u Banjaluku. Na području grada trenutno je 79 pozitivnih na virus korona. Iako je situacija trenutno nešto bolja, epidemiolozi upozoravaju da nema mesta za opuštanje i neophodno je poštovanje svih epidemioloških mera.


Krizni štab odobrio je početak rada Gradskog pozorišta, u  kojem će se, u skladu sa propisanim merama, svakog četvrtka izvoditi predstave, uz prethodnu dezinfekciju prostora.
 

Kada je reč o početku školske godine, sve preporuke Instituta za javno zdravstvo se poštuju – ocenjeno je nakon ednice Štaba, na kojoj je istaknuto i da se sve mjere Gradskog kriznog štaba usklađuju sa republičkim, koje su produžene do 14. septembra. Svakih 15 dana biće procenjivano stanja, kada je reč o epidemiološkoj situaciji u školama i ti podaci biće prosleđivani nadležnim zdravstvenim ustanovama.

 

Od početka epidemije iz budžeta grada Bijeljina za potrebe borbe protiv virusa korona izdvojeno je više od 1.600.000 KM, dok je posredstvom lokalnog Crvenog krsta za te namene obezbeđeno 2.6 miliona KM. Na području Bijeljine do sada je od posledica virusa korona umrlo 15 ljudi. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024