OBAVEZNE MASKE TOKOM GLEDANJA FILMA: Bioskopi u Srpskoj ponovo se otvaraju 3. septembra

R. S.

25. 08. 2020. u 14:59

BIOSKOPI u Republici Srpskoj ponovo se otvaraju 3. septembra nakon skoro petomesečne pauze, a Institut za javno zdravstvo RS izdao je preporuka za njihov rad tokom pandemije Kovid 19.

ОБАВЕЗНЕ МАСКЕ ТОКОМ ГЛЕДАЊА ФИЛМА: Биоскопи у Српској поново се отварају 3. септембра

Foto: D. Ristić

BIOSKOPI u Republici Srpskoj ponovo se otvaraju 3. septembra nakon skoro petomesečne pauze, a  Institut za javno zdravstvo RS izdao je preporuka za njihov rad tokom pandemije Kovid 19.

Ističe se obavezno nošenje maski u unutrašnjim prostorima, te poštovanje fizičke razdaljine između posetilaca.

- Nošenje maski je obavezno i to tako da maska pokriva nos, usta i bradu i da dobro naleže na lice. Raspored sedenja će biti ograničen tako da se obezbedi udaljenost od najmanje dva metra od drugih osoba u svim pravcima, sa jasno istaknutim obaveštenjem o održavanju fizičke udaljenosti. To se može postići da posetioci sede u  svakom drugom redu i svako treće sedište, izuzev osoba koje su došle iz istog domaćinstva ili skupa, kada mogu kupiti karte i sediti na susednim sedištima  - navedeno je u preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.

Takođe, podstiče se onlajn prodaja ulaznica, ali se bez obzira na način prodaje karata preporučuje vođenje evidencije posetilaca - ime i prezime ili broj telefona.

U zatvorenim prostorima mora biti dostupan dozator, poželjno beskontaktni, sa sredstvom za dezinfekciju ruku, a posle svake projekcije ili predstave treba obezbediti pauzu tokom koje se prostor može očistiti, denzifikovati i provetriti.

Među preporukama je naglašeno i da se prilikom dolaska na posao zaposlenima meri temperatura , te da se oni koje imaju povišenu temperaturu vraćaju kući, a svim posetiocima se preporučuje da, neposredno pre polaska u kino u slučaju postojanja bilo kakvih simptoma zaraznih bolesti ili povišene temperature, otkažu dolazak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024