VODITE IH U SARAJEVO DA TAMO TROŠE: Reakcije iz Republike Srpske na stavove članova SDA o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 08. 2020. u 07:45

SARAJEVO i bošnjačke stranke već tri godine "guraju pod tepih" problem migranata, a kojih je sada u BiH prema zvaničnim podacima oko 11.000.

ВОДИТЕ ИХ У САРАЈЕВО ДА ТАМО ТРОШЕ: Реакције из Републике Српске на ставове чланова СДА о мигрантској кризи у Босни и Херцеговини

Novosti

 Poslednja izjava Selma Cikotića, ministra bezbednosti BiH i člana SDA, da prisustvo velikog broja migranata ima "pozitivan efekat" jer BiH beleži povećanu potrošnju, samo je još jedan dokaz iza kojeg stoji podmukla politika Sarajeva - izjavio je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH.

On kaže da su u SDA, koja kako tvrdi stoji iza svega, obični bleferi.

- Njima je prethodni ministar bezbednosti Fahrudin Radončić rekao da upravo to rade, organizovano dovode migrante i da u Republici Srpskoj naprave dva-tri punkta, da to budu sabirni centri koji bi eksplodirali u nekom narednom vremenu i vršili pritisak na Srpsku - rekao je Dodik.

 

Cikotić - Foto: Avaz

On je ocenio da je neverovatno da Cikotić, kao ministar bezbednosti, može takvo nešto da izjavi.

- Ako je to tako, onda smo sve rešili. Neka ih vode sebi i povećavaju potrošnju ako hoće. Ovde neće ništa trošiti - poručio je Dodik.

Izjava ministra bezbednosti BiH Selema Cikotića da BiH vlada migrantskom krizom trebalo bi da upali sve alarme za uzbunu, ocenio je predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

HAOS U FEDERACIJI BiH

DOK se SDA i resorni ministar šale na račun migrantske krize u BiH, za to vreme u Federaciji BiH u Velikoj Kladuši, Bihaću, i Cazinu, traje vanredno stanje jer građani ne žele hiljade migranata u svojim gradovima. Zbog toga su se građani organizovali i brane opštine od dovoženje migranata iz pre svega Sarajave u ove gradove.

- Ako ovo nije šala, onda imamo zvaničnu najavu da će svakim danom biti sve gore. Dok se stanovnici Velike Kladuše samoorganizuju i prave narodne patrole u pokušaju samoodbrane od napada i silovanja, ministar Cikotić predloge da se migranti uvedu u zakonske okvire naziva seksi idejama i vrlo je relaksiran. Ministar je nakon imenovanja imao dovoljno vremena da se slika i pozira, a sad očekujem da, u skladu sa našim zaključkom, pripremi informacije za plenarnu sednicu Parlamentarne skupštine BiH o migrantskoj krizi - naglasio je Špirić.

Novosti

On je istakao da će kao predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH tražiti od ministra Cikotića detaljan izveštaj o migrantskoj krizi jer se on poziva na međunarodne konvencije u zaštiti prava migranata, a ne čini ništa da se zbog eskalacije migrantske krize zaštite prava građana BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest