SMEŠTAJ ZA IZBEGLE I RASELJENE: U Derventi otvoren centar za 100 korisnika

N. Đurić

21. 07. 2020. u 13:52

DERVENTA i ovaj deo Republike Srpske dobili su rekonstruisani „Gerontološki centar“, u nekadašnjoj staroj bolnici, koji je obnovljen u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smeštaja putem osiguranja javnih stambenih rešenja-„CEB dva“ ukupne vrednosti oko osam miliona KM.

СМЕШТАЈ ЗА ИЗБЕГЛЕ И РАСЕЉЕНЕ: У Дервенти отворен центар за 100 корисника

Foto: N. Đurić

Nešto više od pet miliona izdvojeno je iz opštinske kase, a ostatak iz vlade RS.


Presecanjem vrpce, objekat su otvorili ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić, vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić, načelnik derventske opštine Milorad Simić i vd. direktora ustanove „Gerontološki centar“ Đurđa Dodig Pijetlović.

Foto: N. Đurić


Oni su realizaciju ovog projekta iz domena socijalne zaštite, u cilju zatvaranja kolektivnih centara i smanjivanje broja korisnika alternativnog smeštaja, naveli kao primer uspešne saradnje lokalne zajednice i vlade RS. Za iste potrebe rekonstruisan je i Dom penzionera u Trebinju.

Foto: N. Đurić


U modernom derventskom centaru biće smešteno 100 korisnika, većinom iz kategorije izbeglih i raseljenih lica, korisnika alternativnog smeštaja, ne samo iz Dervente.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a