"BILA SI PREVIŠE HRABRA ZA OVU PLANETU" Gimnazija se oprostila od Katarine Trivić

Novosti online

26. 05. 2024. u 22:01

BANjALUČKA Gimnazija oprostila se od Banjalučanke Katarine Trivić koja je preminula u petak nakon duge borbe s teškom bolešću.

БИЛА СИ ПРЕВИШЕ ХРАБРА ЗА ОВУ ПЛАНЕТУ Гимназија се опростила од Катарине Тривић

Foto: Instagram

- Teško je početi. Toliko toga je za reći, ali nedostaju reči. Ono što osećamo ni najrječitiji ne bi mogli opisati. Bila si previše hrabra za ovu planetu. Planetu na kojoj si se protivila nijemoj egzistenciji i tragala za životom u kojem ćeš pored onoga što ti on nudi, uvek tražiti još. Bićeš upamćena kao retkost u mnoštvu svih nas kojima si uzor i pratilja na ovom putovanju koji je bez tebe izgubio tračak sunca - naveli su na svojoj Fejsbuk stranici.

Dodali su da je Kaća bila najhrabrija kad je bilo najteže, najnesebičnija kada se svet rušio, najveselija kada se činilo kao da sutra ne postoji.

-  Tvoja ljubav prelazila je sve granice. Tvoj osmeh odbijao je svaku tamu. Tvoja snaga i volja za životom svima nama bile su vetar u leđa, iako bi mnogi rekli da je trebalo biti suprotno. Zračila si dobrotom i radošću. I ne znamo zašto pišemo u prošlom vremenu. To je pogrešno, jer si tu. Osjećamo te. Znamo da nisi otišla i da nikada nećeš. Čuvaj nas. I mi ćemo čuvati tebe - napisali su i dodali:

- Sada si tamo gdje bolest ne postoji. Ništa te ne boli. Mirna si. Za nas ćeš zauvek biti nasmejana devojčica iz predzadnje klupe do prozora.

Katarina je imala samo 18 godina kada je saznala da boluje od akutne mijeloidne leukemije.

Iako je jednom pobedila ovu opaku bolest, ubrzo je saznala da se nemilosrdna leukemija vratila. Nakon dugotrajne borbe preminula je u petak u 21. godini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)