VOJSKA SAMO BRANILA OGNJIŠTA I SVOJ NAROD: Ugljevički borci izričiti u negiranju optužbi za genocid u Srebrenici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

23. 05. 2024. u 14:09

SRBI se istinom brane od sramne antisrpske rezolucije o Srebrenici - poručio je danas predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković.

ВОЈСКА САМО БРАНИЛА ОГЊИШТА И СВОЈ НАРОД: Угљевички борци изричити у негирању оптужби за геноцид у Сребреници

Foto: V. Mitrić

- Srpski narod, srpska vojska nije činila genocid, nego je branila svoj narod i svoja ognjišta, a oni koji nas optužuju za genocid su najveći počinioci genocida u svetu, Treći rajh i njihovi pomagači ustaše - rekao je Marinković.

On je rekao da danas njihovi potomci žele da skinu tu etiketu sa svog naroda i prebace je na srpski narod koji je, kako ističe, uvek vodio odbrambene ratove, braneći se isključivo u svojoj zemlji od onih koji danas žele da upravljaju srpskim narodom i da ga kategorišu "genocidnim".

- Naš zadatak je da se borimo protiv toga i da našoj omladini i celom slobodnom svetu prenesemo istinu o pravednoj borbi srpskog naroda u proteklom ratu i kroz vekove - rekao je Marinković.

Generalna skupština UN danas bi trebalo da razmatra nacrt rezolucije o Srebrenici koju je bošnjački deo misije BiH pri UN inicirao samostalno, bez odluke Predsedništa BiH, a čiji su predlagači Nemačka i Ruanda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)