USKORO REKONSTRUKCIJA USTANOVE KULTURE, UZ POMOĆ VLADE SRBIJE: Obnova bilećke Narodne biblioteke

D.Curać

30. 03. 2024. u 05:00

REKONSTRUKCIJA zgrade Narode biblioteke "Vladimir Gaćinović" u Bileći, jedne od najstarijih ustanova kulture u Hercegovini, trebalo bi da počne ove godine iz sredstava Vlade Srbije.

УСКОРО РЕКОНСТРУКЦИЈА УСТАНОВЕ КУЛТУРЕ, УЗ ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ: Обнова билећке Народне библиотеке

Foto: Srna

- Projekat rekonstrukcije Biblioteke je spreman i samo se čekaju sredstva iz Srbije u okviru pomoći opštinama Srpske, a posle toga ćemo raspisati tender - rekao je načelnik opštine Veselin Vujović.

On je istakao da bi nakon toga obnova trebalo da počne tokom ove godine. Uprkos teškim uslovima u kojima rade, u Biblioteci uspevaju da privuku brojne čitaoce i publiku na promocijama i događajima koje organizuju.

Direktor Biblioteke Sanja Bošković istakla je značaj te ustanove kulture i obnove zgrade koja je sagrađena krajem 19. veka, a oštećena je u zemljotresu pre dve godine.

Napomenula je da bi rekonstrukcija Biblioteke mnogo značila za Bileću, kao grad bogate tradicije i kulture, podsetivši da je ova ustanova smeštena u tu zgradu šezdesetih godina prošlog veka, a projekat rekonstrukcije je urađen još 2018.

Promocije

BIBLIOTEKA se uvek trudi da sve promocije organizuje na drugačiji način kako bi bile primamljive ljubiteljima pisane reči, pa su zbog toga veoma posećene, počev od predškolaca do odraslih.

- Želja nam je da Biblioteka u ovoj godini zasija u novom ruhu - ukazala je Boškovićeva.

Vlada Srbija planirala je da u kompletnu obnovu zgrade bilećke biblioteke uloži oko 300.000 evra. Biblioteka raspolaže sa 25.000 knjiga, od kojih su mnoge vredni i retki primerci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu