DODIK O POGROMU SRBA: Ostaje sumnja da su međnarodne snage mogle da zaustave divljanje Albanaca na Kosmetu

Novosti online

17. 03. 2024. u 11:58

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da pogrom Srba sa Kosova i Metohije traje decenijama, ali da se Srbi sećaju najbrutalnijeg, kada je u nekoliko dana srušeno više stotina kuća i crkava, ubijeni nedužni civili, a sa Kosmeta proterano više hiljada Srba.

ДОДИК О ПОГРОМУ СРБА: Остаје сумња да су међнародне снаге могле да зауставе дивљање Албанаца на Космету

Foto Tanjug

- Progon Srba sa Kosmeta je nastavljen i nakon toga i pred očima cele međunarodne zajednice, a kroz različite pritiske i ucene traje i danas. Ni 20 godina kasnije nema odgovora na pitanje ko je organizovao etničko čišćenje južne srpske pokrajine od Srba, iako su tadašnje divljanje Albanaca osudili i Savet bezbednosti i EU, rekao je predsednik Srpske za Srnu povodom 20 godina od martovskog pogroma koji su nad srpskim narodom izvršili Albanci.

Dodik je rekao da ostaje gorak ukus i sumnja da li su jake međunarodne vojne snage mogle da zaustave divljanje kosovskih Albanaca i da li je međunarodna vojna misija na Kosmetu bila saučesnik događaja od pre 20 godina.

- Tužna je istina da samo za zločine nad Srbima, bilo da su počinjeni na Kosmetu, Hrvatskoj ili BiH, uvek stoji ista rečenica - za zločin niko nije odgovarao, istakao je Dodik.


BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO:Američki reditelj Pol Kampf i producent Dragan Ivanović gosti podkasta Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!