TU SU KAD JE POMOĆ POTREBNA Kolo srpskih sestara iz Trebinja obeležilo svoju krsnu slavu

D.Curać

14. 02. 2024. u 05:00

KOLO srpskih sestara iz Trebinja proslavilo je svoju krsnu slavu Sveta Tri jerarha, na kojoj je istaknuto da se radi o humanitarnoj organizaciji koja već 32 godine pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

ТУ СУ КАД ЈЕ ПОМОЋ ПОТРЕБНА Коло српских сестара из Требиња обележило своју крсну славу

foto Grad Trebinje

Iako su članovi ove organizacije posebno bili aktivni za vreme odbrambeno-otadžbinskog rata, ni danas nisu odustali od humantarnog rada. Trebinjsko Kolo srpskih sestara pomaže stare, bolesne i sve one socijalno ugrožene osobe u Trebinju kojima je pomoć potrebna, pa su samo u ovoj godini podelile više od stotinu humanitarnih paketa.

- Pomoći je bilo najviše u ratnim i godinama odmah posle ratnih sukoba na našim prostorima. Međutim, i nakon više od tri decenije mi smo aktivni, a opredelili smo se da pomažemo osobama starijim od 65 godina. Obilazimo mesne zajednice, seoska područja i pružamo pomoć svima kojima je to potrebno - rekla je predsednica Kola srpskih sestara Nada Gudelj, nakon lomljenja slavskog kolača.

Kolo je pripremilo deset poklon paketa koje će podeliti starim osobama koje su nepokretne ili nemaju bliže srodnike, a zahvalili su se i svima onima koji im nesebično pomažu sve ove godine.

- Svima kojima je potrebna pomoć neka nam se obrate jer smo uvek do sada iznalazili mogućnost da pomognemo. Sada nakon što smo adaptirali prostorije ponovo planiramo da pokrenemo školu pletenja i vezenja - dodala je Gudeljeva.

Podrška Ministarstva uprave

TREBINjSKOM Kolu srpskih sestara su, kao trećeplasiranom po kvalitetu pružanja usluga među 17 ovakvih organizacija koje su konkurisale, odobrena sredstava i od Ministarstva uprave i lokalne samouprave.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da je Gradska uprava uvek spremna da pomogne udruženjima poput Kola srpskih sestara.

- Oni koji rade na terenu najbolje poznaju stvarno stanje i kome je zaista pomoć potrebna. Zahtevi Kola srpskih sestara su više nego realni i Gradska uprava će ih podržati, da i dalje obavljaju svoju humanitarnu misiju, ali i da, kao što su najavili, prošire svoje aktivnosti - istakao je Ćurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)