NASTAVAK AKCIJE „KLASTER“ U BIH: SIPA izuzela dokumentaciju sa privatnog fakulteta u Brčkom

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 01. 2024. u 07:00

POLICIJSKI službenici SIPA u nastavku akcije "Klaster" zaplenili su dokumentaciju iz jedne privatne visokoškolske ustanove u Brčkom. Kako navode, aktivnosti se sprovode po nalogu Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

НАСТАВАК АКЦИЈЕ „КЛАСТЕР“ У БИХ: СИПА изузела документацију са приватног факултета у Брчком

Pripadnici agencije SIPA, Foto SIPA

- Privremeno se oduzima dokumentacija zbog sumnje da su počinjena krivična dela organizovani kriminal, nedopuštena trgovina i pranje novca - navode u SIPA.

Dodaju da se sumnja i da su počinjena krivična dela podstrekavanje, zloupotreba položaja ili ovlašćenja, falsifikovanje ili uništenje službene isprave i krivotvorenje službene isprave iz entitetskih i zakona Brčko distrikta.

U okviru akcije "Klaster" SIPA je prošle sedmice izuzimala dokumentaciju sa fakulteta u Mostaru. U decembru je izuzimana dokumentaciju iz Nezavisnog univerziteta Banjaluka.

Akcija "Klaster" pokrenuta je u februaru 2023. kada je uhapšeno 11 osoba zbog sumnje u izdavanje i trgovinu lažnim diplomama. U akciji je tada privremeno oduzeto 75 studentskih dosijea, matične knjige, evidencije i registri i druga poslovna dokumentacija, 165.000 KM, računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!