U NEVESINJU PREMIJERNO IZVEDENA PREDSTAVA “ISPOČETKA”: Mladi glumci oduševili sugrađane

D.Curać

18. 01. 2024. u 06:45

POLAZNICI dramske sekcije Centra za kulturu "Nebojša Glogovac" iz Nevesinja, pod rukovodstvom glumice Dragane Matrak Bukvić, premijerno su izveli predstavu "Ispočetka", koja je naišla na oduševljene nevesinjske publike u prepunoj sali Centra za kulturu.

У НЕВЕСИЊУ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕДЕНА ПРЕДСТАВА “ИСПОЧЕТКА”: Млади глумци одушевили суграђане

foto Radio Nevesinje

Na duhovit način mladi glumci, učenici SŠC "Aleksa Šantić", prikazali su sugrađanima probleme u društvu, koji su deo naše svakodnevice.

Kroz devet priča publika je imala priliku da na jedan poseban način sagleda sve ono što svakodnevno opterećuje mladu generaciju, probleme sa alkoholom, kockom, porodičnim odnosima, pronalaskom zaposlenja.

- Mi se nismo držali striktno teme "Žene u umetnosti", a naša predstava nastala je u velikoj meri kao improvizacija. Poruka predstave je da kada imamo problem nije sramota potražiti stručnu pomoć - istakla je Dragana Matrak Bukvić, voditelj novoosnovane dramske sekcije.

 Ona je naglasila da je predstava rađena u saradnji sa DIS teatrom mladih iz Banjaluke, a u okviru projekta koji podržava mlade.

Dramska sekcija

U PREDSTAVI "Ispočetka" igrali su polaznici dramske sekcije Danijel Ratković, Ilinka Batinić, Jana Đerić, Marija Parović, Milena Kokotović, Miloš Bulajić, Nikola Šaran, Nina Golijanin, Nina Kokotović i Ratko Grahovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost