POD LUPOM KUPOVINA OPOZICIONARA: Najnovije sankcije pojedincima u Srpskoj otvorile nova pitanja

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 10. 2023. u 07:10

STAVLjANjE Igora Dodika i Gorice Dodika na američku crnu listi i uvođenje sankcija sinu i kćerki Milorada Dodika, predsednika RS, od strane SAD, osuđeno je sa mnogih strana iz Srpske, ali je dovelo i do novog prepucavanja opozicije i vladajućeg SNSD.

ПОД ЛУПОМ КУПОВИНА ОПОЗИЦИОНАРА: Најновије санкције појединцима у Српској отвориле нова питања

Opozicija RS, Foto SDS

Naime, SAD su obrazlažući sankciju Igoru Dodiku naveli između ostaloga da je "na nedavnim izborima u RS bio uključen u podmićivanje opozicionih političara, kojima su nuđena imenovanja u zamenu za ključne informacije i pozicije posmatrača na biračkim mestima". Igor je to odmah demantovao i poručio da su im sankcije uveli jer su povezani sa ocem.

- Optužbe da sam se bavio nekakvim podmićivanjem tokom izbora su čista laž i ne znam kako sebi neko može da daje za pravo da bez bilo kakvog dokaza ili argumenta saopšti tako nešto - rekao je mlađi Dodik.

Iz opozicionog bloka Srpske, koji čine SDS i PDP poručuju da iako nemaju dokaze o kupovini opozicionara, navode da se SNSD time bavio. Lider SDS, Milan Miličević, kaže da on nema saznanja oko kupovine opozicionara, ali dodaje da je jasno da u RS postoji ogromna politička korupcija iza koje stoji vlast. Dodaje da nema sumnje da su takve stvari radili ljudi iz SNSD.

- To je sigurno, zna se da su to oni radili. Ko je to radio direktno i čiji je to novac bio, to je već stvar istrage koja bi time ozbiljno trebalo da se zabavi. Ako se vratimo unazad, čuvena afera "dva papka" svela se na to da se procesuira onaj ko je navodno neovlašćeno snimao, a ne onaj ko je kupovao poslanike - poručio je Miličević.

Odakle poslovni prostori?

ČLAN Predsedništva SNSD Sanja Vulić izjavila je da bi bilo pošteno i transparentno da predsednik SDS Milan Miličević upozna javnost odakle sredstva njegovim dojučerašnjim saborcima za poslovne prostore širom RS na atraktivnim lokacijama za stranačke prostorije.

- Kolo sreće se okreće, gospodine Miličeviću, i nemojte da postanete žrtva sopstvenih optužbi i sumnji - rekla je Vulićeva.

Najnovije sankcije pojedincima u RS otvorile su dva nova ozbiljna pitanja. Prvo - ako postoje dokazi o izbornom podmićivanju zašto su ignorisani tokom procesa brojanja glasova? Drugo - ako pak dokaza nema na osnovu čega se godinu dana kasnije dele sankcije?, pita se potpredsednica PDP Mira Pekić.

Potpredsednik SNSD Željka Cvijanović izjavila je da bi bio red da ili opozicija ili američka ambasada u BiH saopšte koji su to opozicioni političari "kupljeni" i kakva je to uopšte priča godinu dana nakon izbora.

- Znamo da su se pojedini opozicionari žalili ambasadorima nakon izgubljenih izbora - izjavila je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)