"DOBRO DOŠLI U ISTOČNO SARAJEVO, GRAD 157.000 SRBA KOJI SU MORALI NAPUSTITI SARAJEVO" Ponovo postavljena tabla koja smeta Karićevoj (VIDEO)

Novosti online

19. 07. 2023. u 15:17

GRADONAČELNIK Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je danas ponovo postavljena tabla sa natpisom "Dobro došli u Istočno Sarajevo, grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo", koja je pre nekoliko dana uklonjena reagovanjem vlasti Kantona Sarajevo, te najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv kantonalnih vlasti.

ДОБРО ДОШЛИ У ИСТОЧНО САРАЈЕВО, ГРАД 157.000 СРБА КОЈИ СУ МОРАЛИ НАПУСТИТИ САРАЈЕВО Поново постављена табла која смета Карићевој (ВИДЕО)

Privatna arhiva

- Podneću krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić, kantonalog ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite životne sredine Almira Bečarevića i nepoznatih izvršilaca za oštećenje i otuđenje tuđe stvari. Sve je evidentno, imamo snimak i prijavu ćemo podneti nadležnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu. Podneću i prijavu protiv Karićeve kantonalnom Tužilaštvu jer nije sa Vijećnice uklonila tablu, koja izaziva rasnu, versku i nacionalnu mržnju jer na tabli piše "srpski zločinci", a time se generalizuje jedan narod - pojasnio je Ćosić.

On je najavio pravnu bitku u vezi sa utvrđivanjem entitetske linije.

Ćosić je poručio da nema ništa lično protiv Benjamine Karić, ali da se ne sme dozvoliti minimiziranje stradanja srpskog naroda u Sarajevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)