JUG REPUBLIKE SRPSKE BIO PREPUN ZA PRVOMAJSKE PRAZNIKE Trebinje vrvi od turista

D.Curać

03. 05. 2023. u 07:00

ZA prvomajske praznike Trebinje je bilo prepuno turista, koji su uživali u lepotama grada na Trebišnjici.

ЈУГ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ БИО ПРЕПУН ЗА ПРВОМАЈСКЕ ПРАЗНИКЕ  Требиње врви од туриста

D. Curać

Najveći broj turista bilo je iz Srbije, koji nisu krili svoje pozitivne utiske.

- Zaista uživamo. Ima se mnogo toga lepog videti, a stanovnici ovog grada izuzetni su domaćini. Posetili smo Hercegovačku Gračanicu, manastir Tvrdoš, uživali u bašti platana, Stari grad i još mnogo toga" Sve je veoma lepo - naveli su Milica i Marko koji su sa svojom porodicom stigli iz Srbije.

I u Turističkoj organizaciji grada Trebinja veoma su zadovoljni kako su protekli ovi praznici, koji su u stvari samo dobra najava za nastupajući mesec maj.

- Naše procene su da se neće sve završiti na Prvom maju i pokazatelji koje imamo kažu da će čitav ovaj mesec biti turistički dosta dobar. Tome će doprineti različita dešavanja i manifestacije, a zvanično otvaranje letnje sezone zakazano je za 19. i 20. maj što će pratiti veliki koncerti - istakao je Žarko Vico iz Turističke organizacije Trebinja.

Smeštajni kapaciteti

OVA godina odlično je počela i za trebinjske hotelijere i ugostitelje. Za 1. maj svi smeštajni kapacitet bili su popunjeni, a prema podacima Turističke organizacije grada Trebinja u prva tri meseca zabeležen je rast od 20 odsto u odnosu na isti period prošle rekordne, turističke godine.

Osim turista iz Srbije i regiona, za prvomajske praznike u Trebinju boravio je priličan broj gostiju iz Turske kao i zapadne Evrope. Mnogi od njih lepo vreme koje ih je poslužilo iskoristili su za posetu Dubrovniku i Herceg Novom.

- Sve nam se poklopilo, a uspeli smo izbeći i gužve na granicima prilikom posete Herceg Novom. Ovde se čovek ne može umoriti od svih lepota - istakao je jedan od gostiju Trebinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)