MILOŠ NASTAVLJA LEČENJE - NAROD SKUPIO POLA MILIONA MARAKA Humanitarna akcija na području Istočnog Sarajeva

M. REGOJE

19. 04. 2023. u 06:00

ZA nastavak lečenja Miloša Božovića u Rusiji prikupljeno je više od 500.000 KM zahvaljujući, najviše, humanitarnim akcijama koje su organizovane u poslednjih mesec dana na području Istočnog Sarajeva, ali i cele Republike Srpske.

МИЛОШ НАСТАВЉА ЛЕЧЕЊЕ - НАРОД СКУПИО ПОЛА МИЛИОНА МАРАКА Хуманитарна акција на подручју Источног Сарајева

Privatna arhiva

Ovaj iznos će, kako navodi Milošev otac Aleksandar, omogućiti tri terapije u Moskvi.

Božović je rekao da je potrebna sredstva u iznosu od oko 57.000 KM uplatio klinici u Moskvi, kao i 46.500 KM potrebnih za prevoz Miloša do Moskve i nazad.

Kako je objasnio Božović, ostalo je još 244.000 KM, kao i 50.000 KM, što je prikupljeno putem "M:telovog" humanitarnog broja.

Miloš bi, kako je dodao, trebalo da danas, 19. aprila, u 9.00 poleti za Moskvu.

Prema njegovim rečima, Milošev napredak je evidentan.

- Počeo je da reaguje očima, ne glasovno, sada sedi svaki dan što pre nije mogao, reaguje na bol. Ima sitnih detalja koji su veliki za ovih devet godina koliko se borimo za Miloša - naveo je on.

KAD SE MALE RUKE SLOŽE

SEKRETAR Crvenog krsta Istočna Ilidža Ranko Skakavac rekao je da je bilo dosta posla, da su na mnoga vrata pokucali, ali da je narod pokazao jedinstvo, solidarnost i humanost.

- Danas je srećan dan jer smo skupili novac za Miloša - rekao je on i zahvalio svima za pomoć, a istaknutim volonterima Crvenog krsta i medijima dodelio zahvalnice za podršku koju im pružaju.

Podsećamo, u februaru prošle godine najavljeno je da će Milošu biti potrebno još pet do šest tretmana u klinici "Neurovita" u Rusiji. Tretmani se rade svakih tri do četiri meseca, a Miloš je prvi završio u septembru prošle godine.

Božović je zahvalio svim ljudima koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći za nastavak Miloševog lečenja, kao i medijima.

On je zahvalio i predsedniku RS Miloradu Dodiku koji je uplatio 30.000 KM i predsedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću koji je uplatio 20.000 KM.

Miloš Božović bio je golman juniorske ekipe FK Slavija iz Istočnog Sarajeva. Na utakmici 2014. doživeo je tešku povredu glave i pao u komu, od kada traje i njegova borba za život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove