HUMANI ČUVARI MIRA: U Istočnom Sarajevu policajci najredovniji davaoci krvi

M. REGOJE

30. 03. 2023. u 06:30

U ČETVORODNEVNOJ akciji dobrovoljnog davanja krvi više od 65 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo darovaće ovu, za život dragocenu tečnost.

ХУМАНИ ЧУВАРИ МИРА: У Источном Сарајеву полицајци најредовнији даваоци крви

Mariana Regoje

Akcija je organizovana povodom obeležavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, a zamenik načelnika PU Istočno Sarajavo Igor Kušić rekao je da se zaposleni u ovoj upravi nekoliko puta godišnje odazivaju na ovakav vid akcija.

- Na ovaj način iskazujemo visok stepen humanosti i nadamo se da će ova krv nekome spasti život - rekao je on.

On je podsetio da će službenici ove policijske uprave sprovesti niz aktivnosti povodom 4. aprila - Dana policije Republike Srpske.

- Organizujemo Dane otvorenih vrata na kojima ćemo ugostiti najmlađe sugrađane i prikazati im opremu kojom raspolažemo. Organizovaćemo i prijem za penzionisane pripadnike ovog ministarstva i zajedno sa porodicama poginulih pripadnika MUP-a položićemo vence na centralna spomen-obeležja u znak sećanja na one koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske - rekao je Kušić.

STIMULIŠE KOŠTANU SRŽ

JELENA Stojanović Lukić je pozvala građane da učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, ističući da to ima svoje benefite, jer svaki davalac mora da prođe lekarski pregled. Kako ističe, dokazano je da dobrovoljno davanje krvi stimuliše koštanu srž, da se stvaraju nove mlade ćelije i smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja.

Svi zainteresovani građani krv mogu daati svaki radni dan od 7.00 do 14.00 u Službi transfuzije u Bolnici "Srbija".

Miran Mrdić, koji 20. put daruje krv, rekao je da je to human gest kojim se može spasti nečiji život. Ognjen Dragaš, pripravnik PU Istočno Sarajevo, rekao je da mu je ovo drugi put da daruje krv, i pozvao je sve građane da učine isto. Šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić zahvalila se pripadnicim MUP-a ističući da su oni redovni davaoci krv.

- Trenutno su rezerve krvi u Bolnici "Srbija" zadovoljavajuće, a sa dozama koje prikupimo za ova četiri dana smo mirni i u narednom periodu. Obnovićemo rezerve krvi, pa pacijenti kojima krv bude potrebna neće morati tražiti davaoce - rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri