BRIGA O ČOVEKU NA PRVOM MESTU: Dodeljena priznanja Crvenog krsta Srbije na svečanosti u Novom Sadu

Lj. P.

21. 03. 2023. u 16:48

ČLANICA Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić, zajedno je sa predstavnicima Crvenog krsta Srbije, Vojvodine i Novog Sada prisustvovala je danas svečanoj ceremoniji dodele medalja i Zlatnih znakova Crvenog krsta Srbije.

БРИГА О ЧОВЕКУ НА ПРВОМ МЕСТУ: Додељена признања Црвеног крста Србије на свечаности у Новом Саду

FOTO.Pres služba Grada

Tom prilikom, Zlatni znak Crvenog krsta Srbije, između ostalih, uručen je i ocu Branku Ćurčinu, Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo”.

-Grad Novi Sad decenijama unazad ima odličnu saradnju sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta, negujući odnose međusobnog poverenja i poštovanja, vodeći se glavnim postulatima koji čine suštinu postojanja Crvenog krsta. To su humanost, jednakost, nepristrasnost, jedinstvo i univerzalnost. U izazovnim vremenima kroz istoriju, briga za čoveka za njih je uvek bila na prvom mestu. Podsetimo se samo prethodne tri godine kada se čitav svet borio protiv pandemije COVID-19 članovi i volonteri Crvenog krsta Novog Sada su, po proglašenju vanrednog stanja, bez dvoumljenja pružali pomoć svojim najugroženijim sugrađanima, penzionerima i obolelima- rekla je Danijela Kostić i naglasila da Grad uspešno realizuje brojne programe u saradnji sa organizacijom Crvenog krsta.

Ona je takođe istakla značaj rada Narodne kuhinje koja svakodnevno deli kuvane obroke i prehrambene pakete svojim korisnicima.

-Grad svake godine obezbeđuje novogodišnje paketiće za mališane iz socijalno ugroženih porodica i vrši podelu paketa pomoći socijalno ugroženom stanovništu. Svake godine 50 dece iz socijalno ugroženih porodica odlazi na letovanje, a podržavamo i manifestaciju „Sunčana jesen života“. Čestitam svim laureatima na dobijenim priznanjima za izuzetno zalaganje i postignute rezultate, domaćinima na organizaciji ovog događaja i želim im još mnogo godina uspešnog rada i postojanja- naglasila je Danijela Kostić.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta dr Dragan Lazić je rekao da je danas sedam zlatnih i 15 srebrnih znakova uručeno pojednincima i kolektivima koji su dali svoj izuzetan doprinos radu Crvenog krsta u prethodnoj godini.

-Na ovaj način izražavamo veliku zahvalnost za sve ono što su učinili za rad Crvenog krsta, koji od početka svog rada i osnivanja nastoji da sve oblasti svog delovanja unapredi i umanji ljudsku patnju- rekao je Dragan Lazić.

Događaju su prisustvovali i predsednik Crvenog krsta Novog Sada pukovnik Bratoljub Brkljača i predsednik Crvenog krsta Vojvodine Dejan Ukropina. Tokom svečanosti, je prikazan i kratak film o radu Gradske organizacije Crvenog krsta, a nakon svečane dodele priznanja, u prizemlju Doma vojske postavnjena je izložba „Crveni krst Novog Sada kroz tri veka humanosti“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja