GRAĐANI ISTOČNOG SARAJEVA TRČALI HUMANITARNU TRKU Prodaju kilometre i skupljaju novac za nastavak lečenja mladića u Rusiji

M. REGOJE

29. 03. 2023. u 07:00

NEFORMALNA grupa rekreativaca iz Istočnog Sarajeva organizovala je u tom gradu uličnu trku humanitarnog karaktera.U današnje vreme, kada je humanost postala odlika posebnih i retkih ljudi, građani Istočnog Sarajeva nas podsećaju da ljubav čoveka prema čoveku mora biti bezgranična.

ГРАЂАНИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ТРЧАЛИ ХУМАНИТАРНУ ТРКУ Продају километре и скупљају новац за наставак лечења младића у Русији

Mariana Regoje

I ovoga puta su pokazali humanost učestvujući u humanitarnoj trci za sugrađanina Miloša Božovića.

Nebojša Mičić Divac, jedan od organizatora, rekao je da ovo nije prvi put da prodaju kilometre u humanitarne svrhe.

- Mi smo grupa rekreativaca koja već nekoliko godina učestvuje na velikim i malim trkama širom BiH. Često prodajemo kilometre i prikupljamo novac za one kojima je pomoć potrebna - rekao je Mičić.

Zorica Vidaković, takođe, jedan od organizatora, podsetila je da je dužina maršrute jedan kilometar, i da start trke krenuo sa Trga "Srbija". Kako ističe, rezultati i prolazno vreme nisu bili toliko bitni, jer ovaj put svi trče za Miloša.

BORI SE ZA ŽIVOT OSAM GODINA

KADA je Miloš Božović, mladi golman FK Slavija, u meču juniorskih ekipa 2014. doživeo tešku povredu glave i pao u komu, probudila se cela BiH da ovom mladiću spase život.

Nakon brojnih intervencija, lečenja u zemlji i inostranstvu, Milošev život je sačuvan, ali njegova borba tada tek počinje i traje i danas. Svih ovih godina boravio je na kućnom lečenju u Istočnom Sarajevu, a njegovo zdravstveno stanje zahteva stalnu negu i pomoć.

Devojčica Ana Senić, koja je iz Londona u Istočno Sarajevo došla pre nekoliko dana, rekla je da je čula za Miloša i da želi da mu pomogne tako što će učestvovati u trci.

I Strahinja Pajić je odlučio da učestvuje i tako pomogne da Miloš nastavi lečenje u Rusiji.

Sav novac, koji je prikupljen u humanitarnu kutiju, biće usmeren za nastavak Miloševog lečenja.

Podsećamo, porodici Miloša Božovića, za nastavak njegovog lečenja u Rusiji, možete pomoći i uplatom na tekući račun broj: 562 012 815 030 2396 NLB Banka ili uplatom na IBAN broj: BA395620128150302590 primalac Aleksandar (Sreta) Božović, Akademika Petra Mandića 48.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)