USMRTIO PEŠAKA, PA POBEGAO: Tužilaštvo u Prijedoru podiglo optužnicu

S. M.

02. 03. 2023. u 06:00

OKRUŽNO javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv muškarca G. V., koji je usmrtio pešaka i pobegao, kao i protiv muškarca Đ. R., koji mu je pomagao u prikrivanju krivičnog dela, objavilo je tužilaštvo.

УСМРТИО ПЕШАКА, ПА ПОБЕГАО: Тужилаштво у Приједору подигло оптужницу

Foto: Srna

U optužnici se navodi da je G. V. 13. maja 2018. vozeći "fijat punto" brzinom većom od dozvoljene, usmrtio pešaka na regionalnom putu u Omarskoj, a potom pobegao s mesta nesreće.

U optužnici se navodi da je Đ. R. zaključao u garaži kuće "fijat punto" sa tragovima saobraćajne nezgode i na taj način pomogao G. V. da ne bude otkriven kao izvršilac krivičnog dela.

Krivičnim zakonikom RS propisani su kazna zatvora od jedne do osam godina i oduzimanja vozačke dozvole od učesnika u saobraćaju koji ugrozi saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, usled čega nastupi i smrt, a novčana ili kazna zatvora do tri godine za onoga ko pruži pomoć učiniocu krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja