ČEKA IH SUĐENJE: Podignuta optužnica protiv "petorke" zbog šverca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

31. 01. 2023. u 15:17

TUŽILAC Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Fočaka R. V., V. V., S. P., N. M. i N. Š. iz Visokog.

ЧЕКА ИХ СУЂЕЊЕ: Подигнута оптужница против петорке због шверца

Foto:V.Mitrić

Oni su optuženi da su nabavili veliku količinu cigareta, koje nisu bile obeležene akciznim markicama, niti sa plaćenim porezom dažbinama u skladu sa važećim zakonima BiH, zajedno sa ostalim optuženima učestvovali u prevozu cigareta radi dalje prodaje, a u cilju ostvarivanja nezakonite imovinske dobiti.

U optužnici se navodi da su optuženi cigarete u količinama od 2500 kutija pa do 9850 kutija cigareta, u više navrata, u ukupnoj količini od 23850 kutija cigareta, tržišne vrednosti veće od 100.000 KM, u cilju dalje prodaje transportovali na području BiH, u čemu su ih otkrili i sprečili službenici Granične policije BiH i drugih nadležnih agencija.

- Optuženi se terete da su nezakonito stavljali u promet proizvode koji nisu obeleženi kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine, čime su počinili krivično delo - nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Optužnica je prosleđena Sudu BiH, koji ju je potvrdio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba