TRKA JAČA VEZE SRBIJE I SRPSKE: Veliki međunarodni biciklistički događaj od Beograda do Banjaluke

S. Mišljenović

13. 01. 2023. u 06:45

MEĐUNARODNA trka "Beograd - Banjaluka" odavno se nalazi u kalendaru Svetske biciklističke unije, u kategoriji jedan, a njeno ovogodišnje, 17. izdanje - od 20. do 23. aprila - biće najveći sportski događaj koje organizuju Srbija i Republika Srpska.

ТРКА ЈАЧА ВЕЗЕ СРБИЈЕ И СРПСКЕ: Велики међународни бициклистички догађај од Београда до Бањалуке

Foto Novosti

Glavni medijski pokrovitelj su "Večernje novosti", a očekuje se učešće 175 biciklista iz više od 30 zemalja, sa četiri kontinenta. Start je planiran u Beogradu, a cilj u Banjaluci...

- Mnogo nam znači podrška medija koji egzistira i u Srbiji, i u Republici Srpskoj. "Novosti" decenijama prate biciklizam decenijama, a najbolji dokaz da za ovu trku ne postoje granice je činjenica da je svim učesnicima, bez zaustavljanja, omogućen prelazak preko Pavlovića mosta, koji je jedan od zaštitnih znakova manifestacije - poručuje direktor trke Vladimir Kuvalja.

Glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić kaže da medijska podrška ovom sjajnom sportu i vanserijskom događaju najbolje svedoči o povezanosti svih srpskih zemalja, a onda je sasvim logično da i najveći srpski medijski brend bude uz najveći sportski brend Srbije i Republike Srpske.

- Posebno je važno što trku podržavaju vlade Srbije i Srpske, a nama je čast da budemo uz bicikliste koji će voziti od Beograda do Banjaluke. "Večernje novosti" će, kao medijiski sponzor, dati punu podršku ovom događaju - najavio je Vučelić.

Direktor trke Vladimir Kuvalja, za podršku organizatorima, posebno zahvaljuje državi Srbiji, njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću i ministru sporta Zoranu Gajiću, a ne zaboravlja ni doprinos predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i Vlade RS.

- Zahvalni smo i svim gradovima koji učestvuju u ovom velikom poduhvatu: od Beograd i Obrenovca, do Bijeljine, Vlasenice, Doboja, Prijedora i, naravno, Banjaluke. Ostalo je još da odredimo koji će grad biti domaćin starta poslednje etape, koja će se spektakularno završiti u Banjaluci. Zasad su najozbiljniji kandidati Laktaši, Brčko i Derventa - zaključuje Kuvalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića