STIGLO OBEĆANJE IZ EU: Dodik saopštio sjajne vesti za Republiku Srpsku

Novosti online

04. 12. 2022. u 18:41 >> 00:46

SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

СТИГЛО ОБЕЋАЊЕ ИЗ ЕУ: Додик саопштио сјајне вести за Републику Српску

Foto: ilustracija

- U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Veće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske - objavio je Dodik na svom Tviter nalogu.

Dodik je naveo da je na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano o programu rada nove vlade.

- SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove - napisao je Dodik.

Predsednik Dodik podsetio je da se ove sedmice sastao s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem.

- U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj, što je veoma dobra vest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 ce od Doboja do Vukosavlja - rekao je Dodik.

Takođe, naveo je i da se sastao i s ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd - Sarajevo.

Dodik je napomenuo i da je otvorena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima.

- Radnu nedelju završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani "Borik", gde je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala - zaključio je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

KAKO SE PRAVILNO KUVAJU I PRŽE JAJA: Saveti kuvara - 11 grešaka koje svi pravimo