UJEDINJENI U HUMANOSTI I SPASAVANJU ŽIVOTA: Priznanja Crvenog krsta RS povodom tri decenije rada

V. MITRIĆ

27. 11. 2022. u 15:55

GENERALNI sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Snježana Kovač uručila je priznanje profesoru dr Zlatku Maksimoviću, direktoru Opšte bolnice Sveti vračevi u Bijeljini, povodom 30 godina rada i nesebične podrške ovoj humanitarnoj organizaciji.

УЈЕДИЊЕНИ У ХУМАНОСТИ И СПАСАВАЊУ ЖИВОТА: Признања Црвеног крста РС поводом три деценије рада

foto:V.Mitrić

-Tri decenije uspešne humanitarne akcije za celokupnu Republiku Srpsku predstavlja povod za slavlje. Kroz trideset godina ostali smo simbol pomoći i humanosti, a proslavljanjem ovog jubileja upućujemo poziv svim ljudima dobre volje da sa nama nastave koračati stazama humanosti - rekla je Kovačeva.

Profesor Maksimović kaže da mu mnogo mu znači priznanje koje je dobio za doprinos i unapređenje rada Crvenog krsta, jačanju humanizma i međusobne solidarnosti,.

- Rezultati koje je ova organizacija pokazala prethodnih godina izuzetno su značajni. Volontere Crvenog krsta sam uvek doživljavao kao širi deo medicinske struke u borbi za živote i zdravlje ljudi, koji su uvek spremni da priteknu u pomoć u teškim situacijama. Zalagaću se za jaču i kvalitetniju podršku ovoj humanitarnoj organizaciji, podržavaćemo njihov rad i u narednom periodu - istakao je dr Maksimović.

Svečanosti su prisustvovali i dobrovoljni davaoci krvi, brojni volonteri, sekretar Koordinacionog odbora Crvenog Krsta Semberija, Majevica, Posavina Danica Radulović u društvu sekretara organizacija Crvenog krsta sa područja regije Semberija Majevica i Posavina, partneri i saradnici Crvenog krsta Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RODILA SINA OD 7,328 KILOGRAMA: Beba je prevremena - nisu smeli da puste junačinu da još raste (FOTO)