Zaštita dece i omladine na internetu, jedan od prioriteta m:tel-a

Promo

23. 11. 2022. u 13:27

Novembar je mesec u kojem se obilježava Međunarodni dan dečijih prava, a jedno od osnovnih dečijih prava je i pravo na zaštitu od bilo koje vrste nasilja.

Заштита деце и омладине на интернету, један од приоритета м:тел-а

Foto: Profimedia

S tim u vezi, i ove godine, m:tel je u okviru projekta „Bezbednost đece na internetu“, podržao akciju bezbednog korišćenje interneta kod dece i omladine koju sprovodi Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Web sajt www.djecanainternetu.com nudi sadržaje prilagođene deci, roditeljima i nastavnicima, kao i kompletnoj zajednici kod koje se podstiče i afirmiše pravilna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija. Cilj je, između ostalog, probuditi svest dece i omladine, roditelja i svih korisnika interneta o opasnostima koje vrebaju u onlajn svetu. Sajt obrađuje i temu nasilja na internetu, te ukazuje na potrebu stalne i preventivne edukacije, kao glavnog koraka u zaštiti dece na internetu i digitalnim platformama, kroz istraživanja, naučne analize i statističke podatke.

Kompanija m:tel, takođe, u svojoj poslovnoj politici posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece na internetu. Između ostalog, m:tel je u okviru svoje ponude IPTV-ja svim korisnicima potpuno besplatno ponudio i funkcionalnost – Dečija TV. Dečija TV obezbeđuje posebno odabrane sadržaje primerene uzrastu dece, mogućnost ograničenja vremena koje roditelj odredi za provođenje dece ispred TV ekrana i poseban PIN kod za ulazak, odnosno izlazak iz okruženja Dečije TV.

Koristi li se pametno i bezbedno, internet deci i omladini može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja, zajednička je poruka m:tel-a i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DODIKOV MANDAT U ŠEŠIRU? Novi pokušaj Centrale izborne komisije BiH da saplete Republiku Srpsku i da se umeša u volju građana