PONOVNO PREBROJAVANJE GLASOVA:Minorna odstupanja u odnosu na prvi put

Tanjug

16. 10. 2022. u 23:50

DOSADAŠNjE kontrolno prebrojavanje glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj "Zetri", koje je obuhvatilo biračka mesta u Banjaluci, Bijeljini i gotovo polovini glasačkih mesta u Doboju, pokazalo je minorna odstupanja u odnosu na prvobitno saopštene rezultate za nivo predsednika Republike Srpske, javila je Srna.

ПОНОВНО ПРЕБРОЈАВАЊЕ ГЛАСОВА:Минорна одступања у односу на први пут

Foto Nezavisne novine

Pozivajući se na saznanja iz izvora bliskih CIK BiH, agencija piše da se razlika svodi na nivo statističke greške.

Navodi se da su brojači u "Zetri" tokom otvaranja vreća sa birališta u Doboju pronašli sve pečate i neiskorišćene glasačke listiće, čime su demantovane spekulacije opozicije da sa 61 biračkog mesta CIK-u nisu vraćene vreće sa neiskorištenim listićima.

Nakon izvršene kontrole 42 dobojska biračka mesta utvrđeno je, prema istom izvoru, da nema promene izbornih rezultata, niti su uočene nepravilnosti na kontrolisanim biračkim mestima u odnosu na rezultate koje je CIK objavila pre donošenja naredbe za kontrolno brojanje glasova.

Nakon prebrojavanja glasova iz Doboja sledi brojanje glasova iz Prijedora. Juče su brojani glasovi sa biračkih mesta u Banjaluci, a prethodno iz Bijeljine.

Ponovno prebrojavanje glasačkih listića počelo je u četvrtak, 13. oktobra.

BONUS VIDEO - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: BIA I MUP raskrinkali pozadinu učestalih havarija u sistemu EPS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠOJGU: Municija s uranijumom narušiće zdravlje ukrajinskih vojnika, kao na KiM 1999. godine