KORISTIO SKAJ-NALOGE: Tužilaštvo BiH predložilo jednomesečni pritvor Nukiću

S. MIŠLjENOVIĆ

07. 10. 2022. u 22:50

TUŽILAŠTVO BiH zatražilo je određivanje jednomesečnog pritvora Adiju Nukiću (32) iz Sarajeva, uhapšenom u nastavku akcije "Rez" zbog sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe počinio više krivičnih dela.

КОРИСТИО СКАЈ-НАЛОГЕ: Тужилаштво БиХ предложило једномесечни притвор Нукићу

Adi Nukić, Foto Tužilaštvo BiH

U Tužilaštvu navode da je pritvor zatražen zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog i da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze I vršiti uticaj na svedoke.

- Osumnjičeni se, između ostalog, tereti da je kao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koja je komunicirala putem zaštićenih aplikacija, kao korisnik dva "Skaj" naloga, tokom 2020. i 2021. godine učestvovao u dogovaranju, preuzimanju, prenosu, skrivanju i daljoj distribuciji, velikih količina droge "spid", marihuana, kokain i heroin radi prodaje na ilegalnom narko-tržištu u BiH, kao i krijumčarenja i prodaje opojne droge u inostranstvu, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Dodaju da je mera pritvora potrebna jer Tužilaštvo BiH u predmetu Elvis Keljmendi i dr., zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama iz zemalja regiona i EU Sprovodi opsežnu istragu sa ciljem identifikovanja svih pripadnika organizovane kriminalne grupe i dokumentovanja brojnih krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Nukić je uhapšen u četvrtak u nastavku akcije "Rez" zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa organizovanim kriminalom i trgovinom droge, ali i postavljanja eksplozivnih naprava na imovinu članova suparničkih kriminalnih grupa.

Nukića su, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili pripadnici MUP Kantona Sarajevo.

Uporedo sa hapšenjem, izvršeni su i pretresi objekata koje koristi.

- Ove aktivnosti nastavak su operacija u predmetima sa dešifrovanim aplikacijama "Skaj" i "Anom" - poručeno je iz Tužilaštva BiH.

KELjMENDI

U AKCIJI "Rez" ranije su uhapšeni Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija, Ajlin Ahmić i Anel Sejfović, brat Amela Sejfovića, kojme je određen pritvor. Grupa se tereti za međunarodno krijumčarenje narkotika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)