REŠEN DUGOGODIŠNJI PROBLEM SRPSKIH POVRATNIKA: Celokupno područje Bosanskog Grahova napokon pokriveno mobilnim signalom

M. GRUBOR

16. 08. 2022. u 06:44

SRPSKIM povratnicima u Bosanskom Grahovu, ali i onima koji se odluče da vreme odmora provedu u prirodnim lepotama ove opštine, obezbeđen je mobilni signal.

РЕШЕН ДУГОГОДИШЊИ ПРОБЛЕМ СРПСКИХ ПОВРАТНИКА: Целокупно подручје Босанског Грахова напокон покривено мобилним сигналом

Foto D. Salić

Meštani nisu mogli koriste mobilnu telefoniju, što je stvaralo ogromne poteškoće, posebno za one starije i nemoćne koji u slučaju nužne potrebe nisu mogli da potraže medicinsku pomoć.

Dugogodišnji problem je rešen zahvaljujući intenzivnom radu Centra za razvoj i ekonomiku prirodnih resursa iz Bosanskog Grahova, koji je u saradnji sa telekomunikacijskim kompanijama proveo niz aktivnosti u vezi nadogradnje GSM-bazne stanice na repetitoru mobilne telefonije na lokaciji "Balinjača" Veliko Tičevo i Mesnoj zajednici Preodac.

- Povratnici MZ Preodac, ali i veliki broja turista sada maksimalno može koristiti usluge internet saobraćaja i mobilne telefonije, te provoditi godišnji odmor kod "svoje kuće" u turističkim atrakcijama ovih prostora kao što su: Šatorsko jezero, Momčilova kula, te na mnogim prirodnim izvorima - istakao je predsednik skupštine Udruženja Centra za razvoj i ekonomiku prirodnih resursa iz Bosanskog Grahova Dragan Salić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)