VODA ODNELA NAPUKLU BRANU: U zaseoku Jovandić ostali bez drva i košnica, žrtava, srećom nije bilo

S. M.

29. 12. 2021. u 20:21

BRANA koja je pukla pre par dana na veštačkom jezeru Borovača kod Bosanskog Grahova nije prouzrokovala veću materijalnu štetu.

ВОДА ОДНЕЛА НАПУКЛУ БРАНУ: У засеоку Јовандић остали без дрва и кошница, жртава, срећом није било

Foto Fejsbuk

Na sreću, u trenutku pucanja brane i izlaska vode iz jezera niko nije prolazio magistralnim putem Grahovo - Drvar, jer je preko puta prošla velika količina vode, kaže za "Novosti" Uroš Đuran, načelnik opštine.

- Da se neko slučajno zatekao sa vozilom na putu kad je voda iz jezera naišla, sigurno bi nastradao i bio bi odnesen dalje u šumu - kaže načelnik.

On kaže da je voda koja je izašla iz jezera napravila manju materijalnu štetu u zaseoku Jovandić gde je u par domaćinstava odnela drva i košnice, ali na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

Foto Fejsbuk

- Jezero se sad ispraznilo i brana će do daljeg stajati ovako porušena jer ne vredi je popravljati. Planiramo da napravimo projekat da izgradimo novu branu. Brana je još u ratu oštećena i samo je nažalost bilo pitanje vremena kad će popustiti - kaže Đuran.

Načelnik ističe da će svi meštani koji su pretrpeli neku štetu popuniti opštinske formulare kako bi im se obezbedila određena nadoknada.

Inače brana je napravljena pre rata kako bi se formiralo veštačko jezero Borovača. Tu su napravljeni restoran i ribnjak gde su dolazili turisti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega