KRILI ŠKALJARCA OSUMNJIČENOG ZA POKUŠAJ UBISTVA? Detalji hapšenja u Banjaluci, inspektora Luburu i Roguljića odala Skaj aplikacija

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 08. 2022. u 19:00

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova RS uhapsili su danas Nedeljka Luburu (47), šefa Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti MUP RS, i Banjalučanina Bojana Roguljića (41).

КРИЛИ ШКАЉАРЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА? Детаљи хапшења у Бањалуци, инспектора Лубуру и Рогуљића одала Скај апликација

Foto: RTRS

Pored hapšenja, policija je uz duge cevi i fantomke pretresla restoran "Jezero" i motel "Bomi" koji se nalaze u Trnu nadomak Banjaluke. Objekti su u vlasništvu banjalučkog biznismena Slavka Roguljića, koji je i otac uhapšenog Bojana.

Nezvanično, Lubura i Roguljić su uhapšeni zbog pomaganja u skrivanju državljanina Crne Gore Ivana M. za kojim je raspisana mađunarodna Interpolova crvena poternica zbog pokušaja ubistva.

- Dokazi za ovo su stigli dešifrovanjem kriptovane "Skaj" aplikacije i u saradnji sa Evropolom. Begunac se pre dve-tri godine skrivao na području EU, a uhapšeni su organizovali njegovo prebacivanje u BiH - kaže izvor "Novosti".

Izvori ističu da je crnogorski državljanin i dalje u bekstvu, kao i da se radi o osobi koja je deo kriminalne organizovane grupe. Takođe, dodaju i da operativni podaci oko tog državljanina sa Interpolove liste idu u dva smera. Jedni su u smeru da je blizak "škaljarskom klanu", a po drugoj liniji da je više kao slobodan strelac.

PREDSTOJE NOVE AKCIJE

IZ Tužilaštva BiH su saopštili da će osumnjičeni dvojac u zakonskom roku biti predat postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i doneti oduku o daljim aktivnostima.

- Tužilaštvo BiH će staviti fokus na procesuiranje visoke korupcije čime se zloupotrebljavaju policijski kapaciteti i institucije BiH radi sticanja nezakonite imovinske koristi - poručili su iz te institucije.

Iz MUP RS su saopštili, da su uhapšeni N. L. i B. R. iz Banjaluke zbog sumnje da su počinili krivična dela organizovani kriminal, pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i zloupotreba službenog položaja.

S obzirom na to da je N. L. visoki policijski službenik, biće suspendovan i protiv njega će biti podnet zahtev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Uhapšeni Lubura je tokom policijske karijere postao jedan od najmlađih načelnika Sektora kriminalističke policije tadašnjeg CJB Banjaluka, da bi kasnije bio imenovan za načelnika Uprave kriminalističke policije MUP RS. Obavljao je više rukovodećih pozicija u policiji, od šefa Odseka za razbojništva, načelnika Jedinice za opšti kriminalitet u UKP, da bi s vremenom bio degradiran. Trenutno obavlja poziciju šefa Službe za zaštitu zakonitosti MUP RS. Lubura je i bivši zet aktuelnog ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći