UHAPŠENI NEDELJKO LUBURA I BOJAN ROGULJIĆ: Načelnik jedinice za Unutrašnju kontrolu u MUP-u Republike Srpske lišen slobode

Novosti online

11. 08. 2022. u 11:37

POLICIJSKI službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su danas u Banjaluci lica N.L. i B.R. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela „Organizovani kriminal“, „Pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog dela“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

УХАПШЕНИ НЕДЕЉКО ЛУБУРА И БОЈАН РОГУЉИЋ: Начелник јединице за Унутрашњу контролу у МУП-у Републике Српске лишен слободе

Foto: Arhiva VN

Uhapšen je Nedeljako Lubura koji je načelnik jedinice za Unutrašnju kontrolu u MUP-u Republike Srpske, potvređno je „Novostima“.

Takođe, uhapšen je i sin Slavka Roguljića, Bojan, koji je blizak saradnik Dragana Stanivukovića, s kojim je 2019. godine udružio kapital kako bi istisnuo male akcionare iz poznatog banjalučkog špediterskog preduzeća „Meridian“.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a sve aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH. S obzirom da je lice N.L. policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, isti će biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka. Ova operativna aktivnost realizovana je zahvaljujući saradnji MUP-a Srpske sa Europolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)