UHAPŠENI NEDELJKO LUBURA I BOJAN ROGULJIĆ: Načelnik jedinice za Unutrašnju kontrolu u MUP-u Republike Srpske lišen slobode

Novosti online

11. 08. 2022. u 11:37

POLICIJSKI službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su danas u Banjaluci lica N.L. i B.R. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela „Organizovani kriminal“, „Pomoć učiiniocu poslije izvršenog krivičnog dela“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

УХАПШЕНИ НЕДЕЉКО ЛУБУРА И БОЈАН РОГУЉИЋ: Начелник јединице за Унутрашњу контролу у МУП-у Републике Српске лишен слободе

Foto: Arhiva VN

Uhapšen je Nedeljako Lubura koji je načelnik jedinice za Unutrašnju kontrolu u MUP-u Republike Srpske, potvređno je „Novostima“.

Takođe, uhapšen je i sin Slavka Roguljića, Bojan, koji je blizak saradnik Dragana Stanivukovića, s kojim je 2019. godine udružio kapital kako bi istisnuo male akcionare iz poznatog banjalučkog špediterskog preduzeća „Meridian“.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a sve aktivnosti se provode pod nadzorom Tužilaštva BiH. S obzirom da je lice N.L. policijski službenik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a, isti će biti suspendovan i protiv njega će biti podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka. Ova operativna aktivnost realizovana je zahvaljujući saradnji MUP-a Srpske sa Europolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PORODILA SE NATAŠA KOVAČEVIĆ: Lepe vesti u domu košarkašice, beba dobila moćno ime (FOTO)