ZAKON O LEGALIZACIJI NA RAZMATRANJU: Stanivukovićeva inicijativa upućena u NS RS

S. M.

09. 08. 2022. u 08:22

KABINET predsednika Narodne skupštine RS obavestio je gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da je inicijativa za izmenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata upućena republičkom parlamentu, dostavljena nadležnim radnim telima na razmatranje.

ЗАКОН О ЛЕГАЛИЗАЦИЈИ НА РАЗМАТРАЊУ: Станивуковићева иницијатива упућена у НС РС

Foto: A. Čavić

Inicijativa je dostavljena Zakonodavnom odboru, Odboru za lokalnu samoupravu, Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, te Vladi Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine.

- Nakon pribavljenih mišljenja, Zakonodavni odbor NS će odlučiti o inicijativi - navodi se u dopisu Kabineta predsednika NS.

Gradonačelnik Stanivuković je 5. avgusta dostavio Narodnoj skupštini inicijativu za izmenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, a u skladu sa Zaključkom usvojenim na sednici Skupštine Grada Banjaluka, održanoj 26. juna. Predloženim izmenama, legalizacija stambenih objekata građenih do 2004. bila bi potpuno besplatna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju