NEĆEMO MILOSTINJU VEĆ ŽIVOT DOSTOJAN ČOVEKA: Veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata na protestu u Banjaluci traže svoja prava

S. MIŠLJENOVIĆ

23. 06. 2022. u 07:13

UDRUŽENJE veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata RS održalo je juče proteste u parku Mladen Stojanović u Banjaluci sa porukom da se što pre mora poboljšati životni standard i svaki drugi položaj boraca Republike Srpske u društvu.

НЕЋЕМО МИЛОСТИЊУ ВЕЋ ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА: Ветерани Одбрамбено-отаџбинског рата на протесту у Бањалуци траже своја права

Borci na ulicama, Foto D. Pozderović

Predsednik Skupštine veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata Goran LJepojević poručio je na skupu da su generacije mladih i zdravih ljudi otišle u rat, vratili se ranjeni i kao invalidi, a danas neko upravlja time što su odbranili.

- Prvi smo samo u redu za zapošljavanje. Oni koji su se obogatili na našoj nevolji, sada ubeđuju da su oni glavni branioci Srpske. Javno se govori da je ovo politički skup, a politika nam kroji život. Postali smo teret. Da li ste se zapitali koje imamo povlastice, mi ne rušimo Srpsku, mi je branimo. Brzo ćemo saznati ko se prepoznao u ovom govoru. Neka znaju da nećemo stati i da nećemo milostinju. Mi smo najveća sirotinja.

Od naših zahteva sigurno nećemo odustati - rekao je LJepojević.

Veterani sa Dodikom i Cvijanovićevom, Foto SRNA

Inače, pre protesta predstavnici veterana su se sastali sa Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsedništva BiH i Željkom Cvijanović, predsednicom RS. Predsednik Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata RS Risto Jeftić rekao je da su sagovornici iskazali spremnost da pomognu boračkoj populaciji, pre svega kada je reč o reviziji boračkih prava.

- Mi, međutim, nemamo vremena za čekanje. Rekli smo da pravo na borački dodatak treba da imaju iskreni učesnici rata, jer ima lažnih boraca - rekao je Jeftić.

On je kritikovao rad Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS .

BEZ PODRŠKE

- MUKA nas je naterala na protest. Očekivali smo podršku rukovodstva BORS, koji bi trebalo da se bore za interese svih boraca, a upravo zbog njihovog nerada smo i protestovali. Mi nismo ni sanjali da ćemo nakon doprinosa koji smo dali u ratu, biti prinuđeni da ovako tražimo svoja prava, a ta prava su nam oduzeli oni koji su najmanje dali i u ratu i u stvaranju RS - rekao je JeFtić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UZIMAO KOKAIN I MARIHUANU: Premijer Velike Britanije Boris DŽonson priznao konzumiranje nelegalnih supstanci