DOBOJ NATALIJU DOČEKAO UZ OVACIJE: Šampionka Balkana u karateu okićena zlatom se vratila u rodni grad

L. ŽARIĆ

07. 06. 2022. u 18:46

OKIĆENA zlatnom medaljom dvanaestogodišnja Natalija Brkić vratila se srećna i zadovoljna u svoj grad Doboj.

ДОБОЈ НАТАЛИЈУ ДОЧЕКАО УЗ ОВАЦИЈЕ: Шампионка Балкана у каратеу окићена златом се вратила у родни град

Foto: Srna

Dočekali su je kolege, članovi uprave kluba, rodbina i prijatelji, i aplauzima joj izmamili suze radosnice.

Ogrnuta zastavom i osmehom, Natalija Brkić je kao šampion Balkana kročila u prostorije svog Karate kluba "Sloga", gde joj je priređen svečani doček. Svi su imali pitanja, pohvale, zagrljaj, jer se devojčica svrstala u red onih koji grade sportsku istoriju grada Doboja.

- Trnovit je bio put do ovakvog uspeha - kaže Natalija i pojašnjava da su iza nje godine upornog treniranja, takmičenja, odricanja od slobodnog vremena.

KLUB SA 250 ČLANOVA I 13 TRENERA

KARATE klub "Sloga" je do sada iznedrio veliki broj šampiona. Trenutno imaju oko 250 članova i 13 trenera, a osim u Doboju postoje i sekcije u Osječanima, Rudanci, Kostajnici, Majevcu. Nakon Balkanskog prvenstva i Beograda, 18. juna putuju na turnir u Sloveniju.

Ali, na kraju se i trud i rad isplate, a mlada šampionka kaže da su joj uzor bile starije kolege i treneri koji su se okitili titulama svetskih prvaka u proteklim godinama.

Uprava KK "Sloga" je oduševljena nastupom Brkićeve, i naglašava da je konkurencija na Balkanskom prvenstvu održanom u Beogradu bila izuzetno jaka.

Ipak, nisu iznenađeni, jer je Natalija mnogo puta pokazala da je veliki talenat. Radenko Babić, kome je ovo najveći uspeh u sedmogodišnjoj trenerskoj karijeri, tvrdi da je pred devojkom sjajna karijera.

Foto: Srna

Ponosni su i roditelji. Kada su saznali da im je kćerka postala šamionka Balkana, od sreće su potekle i suze radosnice. Pružaju joj maksimalnu podršku svih pet godina koliko Natalija trenira karate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)