UBIO RODITELJE DVOJE DECE, VOZIO PIJAN, BEZ DOZVOLE: Sarajlija osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće

M. REGOJE

17. 05. 2022. u 06:34

U OKRUŽNOM sudu u Istočnom Sarajevu u ponedeljak je doneta prvostepena presuda Amiru Kujoviću iz Sarajeva.

УБИО РОДИТЕЉЕ ДВОЈЕ ДЕЦЕ, ВОЗИО ПИЈАН, БЕЗ ДОЗВОЛЕ: Сарајлија осуђен на осам година затвора због изазивања саобраћајне несреће

Foto: Vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo

On se tereti da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao bračni par Danijela i Dario Hršum iz Pala. Sud je doneo odluku da se Kujović kazni sa osam godina zatvora u koju se uračunava period proveden u pritvoru, a zabranjeno mu je i upravljanje motornim vozilom u trajanju od dve godine, u šta se ne računa vreme koje, bude li i pravosnažno osuđen na zatvor, provede iza rešetaka.

Prema optužnici, Amir Kujović iz Sarajeva, vozeći u alkoholisanom stanju i nedozvoljenom brzinom, prešao je u suprotnu traku i udario u "audi" u kojem su bili supružnici Hršum.

- Na delu puta gde je brzina ograničena na 60 kilometara na sat, vozio je brzinom od 75, iako je bezbedna brzina bila do 49 kilometara na sat - navodi se u optužnici.

Optuženi nije prisustvovao izricanju presude, a porodice ističu da je, još jednom, pokazao da ne saoseća sa njihovim bolom, i da ga tragedija koju je izazvao uopšte ne dotiče.

VOZIO PIJAN I BEZ VOZAČKE

DARIO i Danijela Hršum poginuli su 11. avgusta 2020. na magistralnom putu Pale - Ljubogošta kada je na njih velikom brzinom naleteo "mercedes" kojim je upravljao Amir Kujović, za kojeg je utvrđeno da nije imao vozačku dozvolu i da je bio pod dejstvom alkohola.

Miloš Dragović, otac pokojne Danijele, ističe da sledi žalba na ovu presudu.

- Nismo zadovoljni presudom. Maksimalna kazna je 12 godina. Oni su mu naveli neke olakšavajuće okolnosti, iako ih on nije imao - rekao je Dragović.

Foto M. Regoje

Iza Darija i Danijele su ostala dva maloletna sina koja su današnju presudu čekali ispred zgrade Okružnog suda u Istočnom Sarajevu u prisustvu drugara iz razreda.

Stariji sin Danilo se na završnoj reči sudu obratio pismom u kojem je naveo da su 11. avgusta 2020. njihova detinjstva prekinuta, i da je u njihovim životima nestalo igre, smeha i onoga što im najviše nedostaje, a to su roditeljska ljubav i pažnja. Podsećamo, sudija na izricanju završnih reči nije dozvolila da se pismo dečaka pročita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024