JEZIVO OTKRIĆE: Ima 70 prekršaja, vozačka falsifikat i bio pozitivan na kokain kada je izazvao udes u kome su poginuli supružnici iz Pala!

O. MATAVULj

22. 08. 2020. u 09:12

AMIR Kujović (36) iz Sarajeva, osumnjičeni za izazivanje stravične saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli supružnici Danijela (42) i Dario Hršum (50) iz Pala, nakon udesa je bio pozitivan na kokain, saznaju "Novosti".

ЈЕЗИВО ОТКРИЋЕ: Има 70 прекршаја, возачка фалсификат и био позитиван на кокаин када је изазвао удес у коме су погинули супружници из Пала!

Foto: Fejsbuk

Izvor blizak istrazi otkriva da je, pored pozitivnog testa na drogu, Kujoviću izmerena koncentracija alkohola od 0,4 g/kg.

- Radi se o vozaču koji se i ranije bahato ponašao u saobraćaju. U Registru novčanih kazni Kujović ima više od 4.500 maraka neplaćenih kazni za razne prekršaje, uglavnom iz oblasti saobraćaja. Evidentirano mu je oko 70 raznih prekršaja - otkriva izvor iz istrage.

On navodi da je Kujoviću vozačka dozvola oduzeta još 2014.

- U vreme nesreće, ali i pre toga, koristio je vozačku dozvolu koja je izdata u Srbiji. Postoje indicije da se radi o falsifikovanom dokumentu, što je predmet detaljne provere - tvrdi dobro upućeni izvor.

Podsetimo, nesreća se dogodila 11. avgusta kod tunela Kalovita brda na magistralnom putu Ljubogošta - Pale. Supružnici Hršum vozili su se u "audiju a3" koji se direktno sudario sa "mercedesom 350 GLE" kojim je upravljao Kujović. On je u nesreći lakše povređen, kao i dvoje njegovih saputnika, Đ. Č. i I. D., dok je suvozač Amina R. zadobila prelom potkolenice.

Foto Vatrogasna jedinica Pale

Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću izazvao Kujović koji je "mercedesom" prešao u levu saobraćajnu traku i direktno udario u "audi". Nakon sudara Kujović je uhapšen, a odlukom Okružnog suda u Istočnom Sarajevu određen mu je jednomesečni pritvor. Njegova odbrana je na tu odluku uložila žalbu koju je sudsko veće odbilo kao neosnovanu.

Odlukom suda Kujović će iza rešetaka ostati do sredine septembra. Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni od ponavljanja dela, te uznemirenja javnosti. Iza stradalih Hršuma ostala su dva maloletna sina.

Foto: Avaz

PRETI 15 GODINA ZATVORA

KUJOVIĆ je vlasnik noćnog kluba "Valter" i kafića "Mjuzik" u Sarajevu. I ranije je imao problema sa zakonom i hapšen je zbog pucnjave u jednom noćnom klubu. Ukoliko mu se dokaže krivica, preti mu kazna zatvora od tri do 15 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)