TREĆI PUT NAPALI UČENIKA: Došlo je do novog vršnjačkog nasilja u krugu osnovne škole "Srbija" u Palama

V. N.

13. 04. 2022. u 06:08

U OSNOVNOJ školi "Srbija" u Palama ponovo je došlo do vršnjačkog nasilja nad učenikom A. P. i to treći put u poslednje tri godine.

ТРЕЋИ ПУТ НАПАЛИ УЧЕНИКА: Дошло је до новог вршњачког насиља у кругу основне школе Србија у Палама

Osnovna škola "Srbija" u Palama, Foto M. R.

Naime, dečaka je 2020. godine pretuklo osam dečaka iz ove škole, o čemu su mediji već pisali. Taj slučaj je prosleđen Okružnom javnom tužilaštvu.

Drugi put, kada je prošao kroz horor, zub mu je oštećen, dok se treći put dogodio pre dve sedmice i tada mu je teško oštećen očni živac. Dečak je primljen na lečenje u bolnicu "Srbija", gde je bio zadržan nekoliko dana.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo su saopštili da im je prijavljeno vršnjačko nasilje koje se desilo u krugu Osnovne škole "Srbija" u Palama.

- Policijska stanica Pale primila je prijavu Osnovne škole "Srbija" Pale, u kojoj se navodi da je, tokom odmora, došlo do povređivanja jednog maloletnog lica - navodi se u saopštenju iz PU Istočno Sarajevo.

Dodaje se da je o svemu obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, kao i tužilac zadužen za rad sa maloletnicima, koji su naložili da se preduzmu sve službene mere i radnje u cilju dokumentovanja krivičnog dela telesna povreda.

Iz Osnovne škole "Srbija" se, do zaključenja ovog broja, niko nije oglašavao.

NADLEŽNI NE REAGUJU

PRVI put je, za nasilje nad ovim učenikom, javnost upoznala poslanik u Narodnoj skupštini RS dr Sonja Karadžić Jovičević. Karadžićeva je tada u razgovoru za medije rekla da je dečak sa roditeljima otišao u bolnicu "Srbija" da ga hirurg pregleda.

- On je bio na snimanju rebara i drugih delova tela koji ga bole, nakon čega je otišao na pregled u Bolnicu "Srbija" na dalje lečenje. Vršnjačko nasilje u ovoj školi traje godinama, ali niko od nadležnih ne reaguje - izjavila je tada Sonja Karadžić Jovičević koja je takođe lekar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja