DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ: Tajni spisak Srba kojima je zabranjen ulazak u BiH nastao 2016. u Goraždu, u okviru tajne operacije protiv Srbije

Srna

15. 03. 2022. u 09:14

STRUČNjAK za bezbednost Dževad Galijašević tvrdi da je tajni spisak lica kojima je zabranjen ulazak u BiH nastao 2016. godine u Goraždu u okviru tajne operacije "Obaveštajni prodor - Ušće" Obaveštajno-bezbednosne agencije /OBA/ BiH.

ЏЕВАД ГАЛИЈАШЕВИЋ: Тајни списак Срба којима је забрањен улазак у БиХ настао 2016. у Горажду, у оквиру тајне операције против Србије

Dževad Galijašević, Foto RTRS

- Ta operacija podrazumeva 14 operativno-tehničkih mera koje se izvode protiv države Srbije, njenih vladajućih, intelektualnih i društvenih elita - izjavio je Galijašević Srni.

On je ukazao da se Srbija, kroz ovu operaciju, onemogućava da ispuni obaveze iz specijalnih paralelnih veza koje ima sa Republikom Srpskom.

- Već tada je napravljen tajni spisak lica koja ugrožavaju nacionalnu bezbednost, pa su se na tom spisku našli mnogi ljudi, poput istoričara, književnika - rekao je Galijašević.

On je upitao zašto se te mere provode ako je trebalo da operacija bude prekinuta dve godine kasnije, 2018. godine.

Galijašević je naveo da je odluka da se univerzitetskom profesoru Milošu Koviću zabrani ulazak u BiH sveža, jer je relativno skoro bio u Republici Srpskoj.

- U BiH su pre šest meseci ulazili predstavnici Muslimanskog bratstva, nesmetano ulaze lica povezana sa terorizmom, kao što su Jasin Al Kadi, Šafik Ajadi. Njima niko nije zabranio ulaz. Zabranite teroristima ulazak u ovu zemlju - rekao je Galijašević.

N. Skenderija

On tvrdi da je OBA "servis američke i britanske službe". Njena uloga je, kaže, da prikuplja informacije koje govore o eventualnoj ugroženosti ustavnog poretka, predlaže mere zaštite, analizira ih i distribuira na ovlašćena mesta, odnosno obaveštajnom izvršnom komitetu.

- OBA to ne radi već tajno preduzima mere na rušenju ustavnog poretka, diskriminiše i Srbe i Hrvate - kaže Galijašević.

On smatra da Srbija mora uložiti diplomatsku notu da bi dobila informaciju kojim je njenim državljanima zabranjen ulazak u BiH i zašto, kao i da mora odgovoriti na isti način.

BONUS VIDEO: SIMBOL SRPSKE DRŽAVE I DRŽAVNOSTI: Bujuklić, Lakić i Todorović posetili spomenik Stefanu Nemanji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri